Штраф за імпровізований PROSECCO: Одеське підприємство оштрафували майже на мільйон гривень

0 коментарів 17334 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Антимонопольний комітет України прийняв рішення оштрафувати ТОВ «ТАЇРОВО ВАЙНЕРІ» за порушення законодавства у сфері недобросовісної конкуренції. Компанія була позначена штрафом у розмірі майже 950 тисяч гривень за неправомірне використання позначення «PROSECCO» без отримання дозволу від учасників італійської асоціації виробників виноробної продукції. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на АМКУ.


Учасники Консорціуму експортують виноробну продукцію під цим найменуванням на територію України. Однак ТОВ «ТАЇРОВО ВАЙНЕРІ» розпочало використання позначення «PROSECCO» у своїй виноробній продукції пізніше та без отримання дозволу від виробників оригінальної продукції.

За встановленням АМКУ, такі дії можуть призвести до неправомірного змішування діяльності Одеського підприємства з учасниками Консорціуму, що створює неправомірні конкурентні переваги.

Рішенням комітету визнано дії ТОВ «ТАЇРОВО ВАЙНЕРІ» порушенням статті 4 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції», яке базується на результатах опитувань споживачів, які підтверджують негативний вплив дій одеських виноробів на конкурентний ринок. Відповідно до цього рішення, на компанію накладено штраф у розмірі 946 909 гривень.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x