Упаковка сидру дуже нагадує італійську: АМКУ відкрив справу проти Ізмаїльського винзаводу

0 коментарів 25029 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Антимонопольний комітет України виявив ознаки порушення конкурентного законодавства у діях ПрАТ «Ізмаїльський виноробний завод». Оформлення упаковки сидру «Винград Фраголіна» виробництва цього заводу є схожим з оформленням упаковки напою, виготовленого на основі вина «Фраголіно Б’янко». Про це повідомили на офіційному сайті АМКУ.


З заявою до Антимонопольного комітету України у 2021 році звернулися виробник і дистриб’ютор італійського напою Fragolino Bianco – у ній повідомлялося про виявлення у торгівельних мережах України напою виробництва ПрАТ «Ізмаїльський виноробний завод» зі схожим на їхню продукцію оформленням.

В ході дослідження АМКУ встановив, що пляшки, пробки та етикетки сидру «Винград Фраголіна» та напою «Фраголіно Б’янко» мають схожий дизайн упаковки.

Зокрема, етикетки обох напоїв – білого кольору з зеленою смугою в золотому обрамленні у верхній частині, а назва напою зазначена у центрі етикетки на білому тлі темними літерами тощо.

Також АМКУ встановив, що вино «Фраголіно Б’янко» реалізується на українському ринку з 2020 року, в той час як сидр «Винград Фраголіна», відповідно до інформації зазначеній на його етикетці  – з 2021 року.

На думку Комітету, зважаючи на сукупність цих та інших фактів, використання ПрАТ «Ізмаїльський виноробний завод» зазначеного оформлення його товару може призвести до змішування з діяльністю заявників. Це є порушенням статті 4 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції».

Відтак АМКУ розпочав розгляд справи за ознаками неправомірного використання оформлення упаковки товару.

Упаковка сидру дуже нагадує італійську: АМКУ відкрив справу проти Ізмаїльського винзаводу Упаковка сидру дуже нагадує італійську: АМКУ відкрив справу проти Ізмаїльського винзаводу

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x