росія масовано атакувала Україну ракетами: що відомо

0 коментарів 35667 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Росія рано зранку 13 січня масовано атакувала Україну ракетами. Окупанти випустили аеробалістичні “Кинджали”, крилаті ракети і не тільки. Військові рф підняли щонайменше шість бортів бомбардувальників Ту-95МС, які запустили по Україні з району Каспійського моря десятки крилатих ракет.


Пуски крилатих ракет та “Кинджалів”

Повітряні сили ЗСУ повідомили про пуски ракет зі стратегічної авіації з району Каспійського моря о 5:32. Відомо, що окупанти випустили з літаків Ту-95МС крилаті ракети. По всій Україні оголосили повітряну тривогу.

Пізніше Повітряні сили повідомили також про зліт винищувача МіГ-31К з аеродрому “Саваслейка” Нижньогородської області, а потім про зліт ще декількох МіГ-31К. Були пуски аеробалістичних ракет “Кинджал”.

Відомо, що “Кинджали” рухалися у напрямку Дніпра, Києва, Рівного, Кривого Рогу. Крилаті ракети своєю чергою рухалися аж до західних областей.

Також були пуски ракет Х-31П в сторону Бериславського району Херсонської області.

Загалом, за даними моніторингових груп, цієї ночі росіяни застосували 6 літаків Ту-95МС, 6 літаків Ту-22М3, 5 бортів МіГ-31К, літаки Су-34/Су-35 та запускали балістику з Криму.

Наслідки атаки

Під час масованої атаки у багатьох областях України працювала протиповітряна оборона. Через це жителі чули вибухи, зокрема:

Дніпропетровська область. У Дніпрі пролунали вибухи, відомо, що ворог спрямував на місто “Кинджали”.

Полтавська область. У Кременчуцькому районі упала ракета на подвір’я одного з приватних будинків. Ракета не розірвалася. На щастя, ніхто не постраждав, пошкоджено господарчу споруду.

Чернігівська область. У Чернігові лунали вибухи, там працювала ППО. Влада повідомляє, що є пошкодження. Відомо, що уламки від збитої ракети впали в мікрорайоні Бобровиця у Чернігові. У деяких будинках повилітали вікна. Через вибух припинила роботу котельня, її вже перезапущено. Без постраждалих.

Кіровоградська область. У регіоні працювала протиповітряна оборона. За попередніми даними, без руйнувань та постраждалих.

Рівненська область. Лунали вибухи через роботу ППО. Обійшлося без наслідків.

Хмельницька область. У регіоні збили повітряну ціль. Об’єкти критичної інфраструктури та жителі не постраждали.

Львівська область. Ракети в область не залітали, військові збили повітряні цілі в інших областях.

Джерело

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x