Експорт української продукції через Румунію зріс у півтора раза

0 коментарів 13743 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Україна прагне збільшити експорт товарів через Румунію до 4 мільйонів тонн на місяць. Про це президент України Володимир Зеленський заявив під час телефонної розмови з президентом Румунії Клаусом Йоханнісом. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на пресслужбу голови держави.


За його словами, експорт української продукції через Румунію збільшився з 2 млн т до понад 3 млн т на місяць, тобто у півтора раза. Співрозмовники обговорили можливість подальшого розширення пропускної здатності пунктів перетину кордону, щоб цей показник досяг цільових чотирьох мільйонів.

Крім того, Володимир Зеленський відзначив важливість рішення Європейської ради щодо початку переговорів про вступ України та Молдови до ЄС. Він подякував Румунії за підтримку цього рішення й готовність ділитися власним досвідом у питанні європейської інтеграції.

За підсумками 2023 року обсяги українського експорту товарів склали майже 100 млн тонн, що на 112 тисяч тонн більше, ніж у 2022 році. Втім, у вартісному вимірі показник впав на 18,7% – до $35,8 млрд.

При цьому експорт аграрної продукції з України у грудні 2023 року зріс до 7,18 млн тонн порівняно з 5,46 млн тонн у листопаді, більше (7,45 млн тонн) було лише у березні минулого року. Це стало можливим завдяки збільшенню відправки продукції через порти до 6,14 млн тонн з 4,29 млн тонн, що стало рекордом за час повномасштабної агресії РФ.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x