Біля Суворового спіймали браконьєра – виявлено збитки на більш ніж сотню тисяч гривень

0 коментарів 12528 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Днями співробітники сектору водної поліції Ізмаїльського районного відділу поліції разом з Одеським рибоохоронним патрулем на березі озера Катлабух неподалік населеного пункту Суворове виявили жителя Саф’янівської громади, який здійснював вилов риби забороненим знаряддям лову. Попередньо, за підрахунками фахівців-екологів, рибалка завдав державі збитків на суму більш ніж 120 тис. грн. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на обласну поліцію.


Слідчо-оперативна група під час затримання вилучила у порушника три сітки загальною довжиною 150 метрів, десять ятерів та 70 кг виловлених біоресурсів, серед яких раки та риба білий амур, карась, лящ, короп, товстолоб, судак. Незаконний улов передали на зберігання підприємству “КЛЕСТ ЛТД”, а заборонені знаряддя лову помістили до камер схову речових доказів.

За даним фактом дізнавачі територіального підрозділу поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду. В рамках провадження призначено судово-екологічну експертизу, якою буде встановлено точний розмір заподіяної державі шкоди. Після проведення необхідних слідчих дій та отримання висновку експерта вирішуватиметься питання щодо повідомлення фігуранту про підозру. Санкція інкримінованої йому статті передбачає покарання штрафом від 17 до 51 тис. гривень або обмеженням волі на строк до трьох років“, – розповіла начальник сектору дізнання Ізмаїльського районного відділу поліції Наталія Мариморович.

Слідство триває під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури.

Правоохоронці також нагадують, що з 1 листопада минулого року розпочалася традиційна заборона промислового, любительського та спортивного вилову риби у зимувальних ямах Одеської області, які охоплюють річки Дунай, Дністер та Хаджибейський лиман.

Біля Суворового спіймали браконьєра - виявлено збитки на більш ніж сотню тисяч гривень

Біля Суворового спіймали браконьєра - виявлено збитки на більш ніж сотню тисяч гривень

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x