Заслуженому тренеру України, Почесному громадянину Болграда та його вихованцю – чемпіону з вільної боротьби з Білгород-Дністровщини присуджено президентську стипендію

0 коментарів 22545 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Майстер спорту України з вільної боротьби І-ї категорії, Заслужений тренер України з Болграда Семен Терзі та його підопічний – чемпіон всеукраїнських змагань з вільної та греко-римської боротьби Ділан Іщенко стали президентськими стипендіатами. Про це свідчить Указ №839/2023 «Про призначення стипендій Президента України для дітей з інвалідністю, які мають високі досягнення у всеукраїнських спортивних змаганнях та їх тренерів», – повідомляє «Бессарабія INFORM».
Семен Терзі – особистість відома і шанована не тільки в його рідній Бессарабії, а й за її межами. Адже на його рахунку не один чемпіон України та Європи, зокрема серед спортсменів із проблемами слуху. Народився Семен Терзі у селі Дмитрівка Городненської громади Болградського району у 1966 році.
У 34 роки, бувши вже чемпіоном МВС УРСР та срібним призером України з вільної боротьби серед кадетів, срібним призером України з самбо серед молоді, учасником чемпіонату МВС СРСР, зайнявся тренерською діяльністю у Болградській дитячо-юнацької школи (нині – ЦФЗН “Болградської міської ради”). Ще через чотири роки, відгукнувшись на пропозицію Болградської спеціальної школи-інтернату для дітей з проблемами слуху, паралельно став тренувати і її учнів, виростивши з них не одного чемпіона з вільної та греко-римської боротьби не лише всеукраїнського рівня, а і європейського та світового.
За  високі здобутки у тренерській діяльності йому й було присуджено звання “Заслужений тренер України” та “Почесний громадянин Болграда”, в якому він проживає і так само завзято працює.
Наразі послужний список Семена Терзі поповнився присудженням стипендії Президента України. Цю заслужену нагороду було присуджено тренерові за блискучі результати підготовки його 15-річного вихованця, уродженця селища Тузли Білгород-Дністровського району, учня Болградської спецшколи-інтернату для дітей із проблемами слуху Ділана Іщенка.
У липні цього року хлопець став абсолютним чемпіоном у фінальних змаганнях з вільної та греко-римської боротьби ХХХ Всеукраїнської Спартакіади «Повір у себе», яка проходила у Хмельницькому та була присвячена 32-ї річниці Незалежності України.
Підопічний Семена Терзі став володарем одразу двох золотих медалей, обійшовши своїх суперників з вільної та греко-римської боротьби у ваговій категорії 52 кг. Згідно з Указом Президента України Ділану Іщенко також присуджено стипендію Глави держави.
«Семен Васильович робить дуже важливу справу. Він допомагає дітям з інвалідністю швидше соціалізуватись у суспільстві, розкриваючи їхні спортивні таланти, бути на рівних з іншими його представниками. Завдяки його наполегливій тренерській праці серед наших учнів вже не один президентський стипендіат, чому ми дуже раді», – розповіла «БІ» директор Болградської спеціальної школи-інтернату Лариса Аврамова.
Редакція «Бессарабії INFORM» щиро вітає земляків зі здобутим визнанням. Бажаємо здоров’я та підкорення нових цікавих вершин!
Заслуженому тренеру України, Почесному громадянину Болграда та його вихованцю - чемпіону з вільної боротьби з Білгород-Дністровщини присуджено президентську стипендію
На головному фото: Семен Терзі та Ділан Іщенко (другий зліва) на змаганнях з вільної та греко-римської боротьби ХХХ Всеукраїнської Спартакіади «Повір у себе». Липень 2023 року
guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x