За неповні два роки війни понад 200 обстрілів на Одещині: керівник обласної прокуратури розповів про масштаби та наслідки воєнних злочинів

0 коментарів 12447 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


З початку повномасштабного вторгнення на Одещині задокументовано понад 200 фактів обстрілів об’єктів цивільної та критичної інфраструктури російськими загарбниками.  Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів керівник Одеської обласної прокуратури Ігор Домущей, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Прокуратура документує воєнні злочини, збирає доказову базу для притягнення агресора до відповідальності судовими інституціями з міжнародною юрисдикцією.

 «Почну з того, що з початку широкомасштабного вторгнення російської федерації на територію нашої держави, з початку військової агресії, органи прокуратури переорієнтували свою діяльність і питання щодо виявлення, розкриття розслідування і підтримування публічного обвинувачення у кримінальних провадженнях за фактами військових злочинів, за фактами порушення норм міжнародного гуманітарного права, стали найважливішими і першочерговими для нас», ─ наголосив очільник прокуратури.

На території Одеської області за неповних два роки задокументовано 202 факти обстрілів об’єктів цивільної та критичної інфраструктури з боку агресора.

«Зокрема, здійснено 113 обстрілів ракетною зброєю повітряного, морського та наземного базування: всього понад 203 ракети без урахування збитих силами ППО, 80 обстрілів безпілотними літальними апаратами, два авіаційних бомбардування, сім обстрілів корабельною артилерією»,  – повідомив прокурор.

Наразі розслідуються факти загибелі внаслідок обстрілів 55 цивільних осіб, з них ─ двоє дітей, отримання поранень 241 людиною, у тому числі 27 дітьми.

«Через обстріли зазнало пошкодження та руйнування власне майно понад 9000 жителів Одеського регіону. Зокрема, суттєво пошкоджено понад 300 приватних житлових будинків та квартир, а 53 – повністю знищено. Знищено дев’ятиповерховий житловий будинок на 106 квартир. Ще понад 6100 житлових квартир, приватних будинків, навчальних закладів, закладів громадського харчування та інших будівель пошкоджено вибуховою хвилею. Зруйновано та пошкоджено будівлі 39 баз відпочинку в прибережній зоні, що належать приватним підприємствам», – зазначив Ігор Домущей.

У  72 приватних підприємствах та господарствах знищені нежитлові складські приміщення, а також складські приміщення логістичного центру великого супермаркету, великий торговельний центр, у якому зберігало майно та здійснювало свою діяльність понад 300 приватних підприємств, а також будівлю продуктового гіпермаркету «Фоззі».

Зруйновано понад 130 торговельних павільйонів у прибережній зоні, торгового комплексу «7км», а також десятиповерхова будівля бізнес-центру на проспекті Шевченка.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x