На Одещині поліція затримала організацію, що незаконно вивозила чоловіків закордон за фальсифікованими документами

0 коментарів 22113 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 1 грудня, правоохоронці здійснили успішну операцію та затримали організаторів незаконного вивозу осіб за кордон. За попередніми даними, група зловмисників, які обіцяли своїм “клієнтам” вивіз до Молдови, вже отримала підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на ГУНП.


Одеська поліція спільно зі слідчим управлінням ГУНП та Спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони Південного регіону затримала трьох осіб, які організували протиправний вивіз за кордон осіб, що перебувають під впливом правового режиму воєнного стану.

За даними правоохоронців, троє затриманих, на чолі з одеситом, на початку листопада звернулись до громадянина з пропозицією організувати йому виїзд до Молдови. З метою обходу обмежень, пов’язаних із воєнним станом, зловмисники надали йому підроблені документи про перебування на військовій службі та відпустку, щоб виправдати його виїзд.

За надані послуги група вимагала винагороду в розмірі вісім тисяч доларів. Однак спроба вивезти “клієнта” через державний кордон в обхід офіційного пункту пропуску призвела до затримання всієї групи зловмисників.

Злочинцям повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через кордон, керуванні такими діями, або сприянні їх вчиненню. Вони відповідатимуть за порушення частини 3 статті 332 Кримінального кодексу України, що передбачає позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з конфіскацією майна.

Наразі підозрювані знаходяться під вартою в ізоляторі тимчасового тримання в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Правоохоронці готують клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідство вирішує всі обставини справи, і подальші подробиці можуть бути визначені під час розгляду судового процесу.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x