Кожен їх крок у полі зору: в Болградському районному відділі поліції запровадили пілотний проєкт автоматизованої фіксації дій поліціянтів та затриманих

0 коментарів 39690 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні в Болградському районного відділу поліції презентували «Custody Records — інноваційний проєкт європейського рівня, спрямований на забезпечення гарантій прав затриманих осіб та унеможливлення безпідставних звинувачень поліціянтів у протиправних діях. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM».


Керівництву Болградського району та Болградської громади, а також робітникам прокуратури, суду та адвокатам представили новий проєкт та розповіли про його переваги і актуальність заступник начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Олександр Мірошниченко та заступник начальника Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України Володимир Захарченко, які спеціально для цього приїхали в Болград.

«Інформаційна система «Custody Records» – це один з кроків впровадження європейських стандартів захисту прав людини в поліцейській діяльності та покликана забезпечити правові гарантії затриманим особам, зменшити ризики виникнення конфліктних ситуацій, а також убезпечити правоохоронців від безпідставних звинувачень у протиправних діях», – наголосив Володимир Захарченко.

А щоб було зрозуміло, як все це працює насправді, за допомогою самих працівників відділу поліції було змодульовано  весь процес затримання уявного правопорушника. Таким чином присутні могли не просто побачити алгоритм дій правоохоронців, а й почути коментар  на кожному з етапів.

А саме: прибувши у відділок, і поліціянт, і підозрюваний повинні пройти процедуру інтерв’ювання, яку проводить інспектор із дотримання прав людини. Мета цієї бесіди полягає у з’ясуванні всіх обставин затримання. Далі підозрюваний має право зустрітися з адвокатом у кімнаті для конфіденційних побачень, а вже потім – потрапить у кімнату для проведення слідчих дій.

«Якщо ж виникне потреба затримати особу на 24 години, у відділку є спеціально облаштовані для цього приміщення: із гарячою та холодною водою, постільною білизною, повноцінним харчуванням. Кожен етап роботи із затриманим, наголошують правоохоронці, фіксуватиметься на відео, що дозволить створити безпечне середовище і для громадян, і для поліціянта», – підкреслив Володимир Захарченко.

Також присутні мали можливість переглянути кадри з інших підрозділів поліції, де вже ефективно використовується система «Custody Records», та ще раз переконатися у її ефективності.

На завершення презентації правоохоронці відповіли на запитання, які озвучили присутні судді та робітники прокуратури.

Заступник начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області полковник поліції Олександр Мірошниченко вручив Сергію Димитрієву Подяку Головного управління Національної поліції в Одеській області – за ефективну співпрацю з поліцією Одещини, зміцнення її матеріальної-технічної бази та активну громадянську позицію під час збройної агресії російської федерації в умовах воєнного стану.

«Сьогодні ми є свідками справді видатної події для Болградської громади, яка наближує нас до європейських стандартів дотримання прав людини в ізоляторах тимчасового тримання. Дякую усім причасним за те, що у Болградській громаді створено ще одне безпечне середовище», –  наголосив Сергій Димитрієв.

Додамо, що Болградський районний відділ поліції – шостий територіальний підрозділ ГУНП в Одеській області, де запроваджується система електронного обліку та відеофіксації усіх дій щодо затриманих осіб.

Система «Custody Records» запозичена з досвіду британських поліцейських і активно впроваджується в Україні з 2016 року.

Кожен їх крок у полі зору: в Болградському районному відділі поліції запровадили пілотний проєкт автоматизованої фіксації дій поліціянтів та затриманих Кожен їх крок у полі зору: в Болградському районному відділі поліції запровадили пілотний проєкт автоматизованої фіксації дій поліціянтів та затриманих Кожен їх крок у полі зору: в Болградському районному відділі поліції запровадили пілотний проєкт автоматизованої фіксації дій поліціянтів та затриманих Кожен їх крок у полі зору: в Болградському районному відділі поліції запровадили пілотний проєкт автоматизованої фіксації дій поліціянтів та затриманих Кожен їх крок у полі зору: в Болградському районному відділі поліції запровадили пілотний проєкт автоматизованої фіксації дій поліціянтів та затриманих Кожен їх крок у полі зору: в Болградському районному відділі поліції запровадили пілотний проєкт автоматизованої фіксації дій поліціянтів та затриманих Кожен їх крок у полі зору: в Болградському районному відділі поліції запровадили пілотний проєкт автоматизованої фіксації дій поліціянтів та затриманих Кожен їх крок у полі зору: в Болградському районному відділі поліції запровадили пілотний проєкт автоматизованої фіксації дій поліціянтів та затриманих Кожен їх крок у полі зору: в Болградському районному відділі поліції запровадили пілотний проєкт автоматизованої фіксації дій поліціянтів та затриманих Кожен їх крок у полі зору: в Болградському районному відділі поліції запровадили пілотний проєкт автоматизованої фіксації дій поліціянтів та затриманих Кожен їх крок у полі зору: в Болградському районному відділі поліції запровадили пілотний проєкт автоматизованої фіксації дій поліціянтів та затриманих Кожен їх крок у полі зору: в Болградському районному відділі поліції запровадили пілотний проєкт автоматизованої фіксації дій поліціянтів та затриманих

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x