Ізмаїльські прикордонники перервали “паломництво” 4 ухилянтів в рясах

0 коментарів 30591 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Війна триває, і бажаючих незаконно перетнути кордон рідної країни та втекти, на жаль, менше не стає. Чергові ухилянти придумали ще одну схему перетину, яка не тільки не спрацювала, а ще й добряче спустошила їх гаманці. Тепер горе-втікачам доведеться відповідати перед судом за свої вчинки, А прогулянка човном по озеру запам’ятається їм назавжди. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Південне регіональне управління Держприкордонслужби. 


Як повідомили в Управлінні, наряд Ізмаїльського прикордонного загону затримав трьох порушників у рясах та одного у спортивному одязі біля кордону з Молдовою. Під час з’ясування обставин виявилося, що із трьох “батюшок” лише один є кліриком, який належить до церкви з керівним центром в країні-агресорі – росії. Саме він і забезпечив церковним вбранням двох своїх попутників.

З’ясувалось, що раніше протоієрей дійсно був у казначействі Київсько-Печерської Лаври. Після відселення звідти промосковської братії, він подався на Харківщину, а згодом вирішив потрапити за кордон – нелегально. Знайти помічників у цій незаконній справі погодився його друг, який живе в одній з європейських країн. Зі слів “паломників” за трансфер через кордон вони сплатили ділкам по 4 тисячі доларів США кожний. Аби по дорозі викликати менше підозр “паломники” нарядилися у богослужбовий одяг.

Порушникам кордону здавалося, що все йде за планом, але вони помилились. На березі озера Кагул їх зустрів човен, і переправник доставив пасажирів на протилежний берег та направив на світло найближчого села. Човняр запевнив, що то Молдова, а насправді перевіз горе-порушників між двома українськими населеними пунктами, розділеними озером.

Українські прикордонники склали на затриманих «паломників» протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 204-1 КУпАП “Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України”.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x