“Що хрипиш? Нічого, зараз швидка тебе врятує”: суд обрав покарання вбивці, якого окровавленим затримали патрульні в Ізмаїлі у червні

0 коментарів 47520 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На початку літа цього року в Ізмаїлі трапилась подія, про яку “БІ” вже повідомляла: патрульні поліцейські під час відпрацювання виклику, неподалік від адреси, зазначеної в повідомленні, виявили чоловіка, одежа та руки якого були в плямах крові. Як згодом стало відомо, вони затримали вбивцю. Днями злочинець отримав вирок Ізмаїльського районного суду. Скільки років неволі дали засудженому та інші деталі справи –  дізнавалася “Бессарабія INFORM”.


Слідство встановило, що 8 червня цього року приблизно о 23:00 мешканець Ізмаїлу подзвонив своєму братові-таксистові, з яким він проживав в одному будинку, і попросив привезти до них додому чоловіка з села Стара Некрасівка. Брат погодився виконати прохання, але він навіть не уявляв собі, що вже через декілька годин підвезений ним гість позбавить життя його рідну людину.

Даючи свідчення, брат вбитого зазначив, що гість не прийшов з пустими руками – по дорозі вони заїжджали до магазину, де пасажир купував випивку разом із закускою. Доставивши гостя до себе додому, чоловік поїхав далі працювати. Повернувшись додому перед початком комендантської години, він проходив повз частину будинку, де проживав його брат, і побачив, що останній сидів на кухні разом з гостем та вживав спиртні напої. Вони були лише вдвох. Запитавши у брата, чи все добре, таксист зайшов додому, поїв та ліг відпочивати.

Приблизно о другій годині ночі вже 9 червня його розбудила донька, яка на той час разом зі своїми дітьми гостила у батька. Вона схвильовано розповіла, що її дядька вбили. Чоловік кинувся у двір, де побачив працівників поліції і закривавленого гостя, який, до речі, був у ще більш п’яному стані. Вже згодом донька розповіла про те, що бачила, як гість вийшов з ножем з приміщення кухні на подвір`я, постояв, потім знову повернувся, а коли вийшов на подвір`я вдруге, то в його руках вже нічого не було. Вбивця підійшов до її вікна і почав стукати й кричати, щоб вона викликала швидку допомогу, після чого повернувся до кухні, де знаходився потерпілий, і сказав йому: «Що хрипиш? Нічого, зараз швидка тебе врятує».

За показаннями, які надала племінниця загиблого, приблизно біля другої ночі вона почула крики на кухні, де випивав її дядько разом з гостем. Спочатку кричав гість на кшталт “Я тебе зараз заріжу”, після чого вона почула благання дядька, який просив його не чіпати. Згодом галас стих…

Як стало відомо за результатами судмедекспертизи, вбивця умисно наніс покійному кухонним ножем два удари в груди зліва, заподіявши ушкодження серця та внутрішніх органів, в результаті чого потерпілий помер.

Зазначимо, що вину у висунутому обвинуваченні вбивця так і не визнав, заперечивши при цьому свою причетність до злочину, та відмовився від надання показань. Більш того, у лютому 2016 року злочинець вже був засуджений Малиновським районним судом міста Одеса за ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж, поєднаний з насильством) на чотири роки, але був звільнений наприкінці грудня у 2018 році.

Дослідивши всі деталі справи та зважаючи на те, що обвинувачений відмовився визнавати за собою провину, попри всі докази та свідчення проти нього, суд ухвалив визнати мешканця Старої Некрасівки винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК, та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк одинадцять років. А також стягнути з нього на користь держави витрати на залучення експерта для проведення судової експертизи у сумі 5 984,88 грн.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x