Пенсіонери Одеської області отримають збільшену грошову допомогу від ВПП ООН: уряд підняв розмір пенсії для додаткової підтримки

0 коментарів 37179 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У зв’язку з продовженням конфлікту на території України та активним втручанням російської федерації, уряд спільно з міжнародними гуманітарними організаціями продовжує розширювати програми допомоги для тих, хто потребує особливої уваги. Зокрема, згідно із рішенням уряду, граничний розмір пенсії для отримання додаткової грошової допомоги від Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП ООН) зросте. Хто потрапляє під нові умови, та на яку суму очікувати – розповість “Бессарабія INFORM”.


З початку повномасштабної війни організації, такі як Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП ООН), активно надають підтримку українському населенню. На цей раз спільний проєкт, ініційований у липні Мінсоцполітики, Пенсійним фондом і ВПП ООН, отримав новий імпульс.

З серпня поточного року грошову підтримку отримують пенсіонери, які проживають на територіях активних або можливих бойових дій, мають пенсію менше трьох тисяч гривень і не отримують інших міжнародних допомог чи додаткових виплат. На сьогоднішній день близько 270 тисяч пенсіонерів отримують додаткову допомогу від ВПП ООН.

Уряд України, діючи на основі розробленої Міністерством соціальної політики постанови, прийняв рішення збільшити граничний розмір пенсії для отримання додаткової грошової допомоги з 3000 грн до 3250 грн. Це рішення вводиться в дію вже з листопада поточного року, і його мета – забезпечити максимальну допомогу тим, хто перебуває в складних життєвих обставинах через воєнні події на території України.

Нові умови отримання додаткової соціальної підтримки за рахунок коштів ВПП визначає постанова Кабінету Міністрів України “Про реалізацію спільного з Всесвітньою продовольчою програмою Організації Об’єднаних Націй проєкту стосовно додаткових заходів із соціальної підтримки окремих категорій населення”.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x