Майже незрячий водій у Болграді переїхав жінку, яка йшла з роботи додому, ─ яке покарання отримав чоловік

0 коментарів 106542 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Нещодавно, 15 листопада, Болградський районний суд виніс вирок місцевому мешканцю, який на початку року скоїв ДТП, внаслідок якої постраждала жінка. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM» із посиланням на матеріали справи.


Взимку, 13 січня, близько 17:15 у місті Болград сталась аварія, внаслідок якої жінка, що поспішала з роботи додому, отримала тілесні ушкодження. Автопригода трапилась на вулиці Сергієнка.

Водій автомобіля ВАЗ-2106, будучи інвалідом 2-ї групи по зору, рухався з боку вулиці Східна в напрямку вулиці Ю.Бондаренка. Маючи часткову атрофію зорових нервів, чоловік не міг керувати транспортними засобами та взагалі не мав посвідчення водія. Того вечора, окрім вечірніх сутінків, у місті спостерігався туман. Не обравши безпечної швидкості руху, керманич  своєчасно не побачив пішохода попереду. Потерпіла у цей час йшла вздовж правого краю проїжджої частини. Тож водій, не побачивши її,  вчинив наїзд на жінку. Внаслідок цього потерпіла впала на проїзну частину дороги, після чого обвинувачений переднім правим колесом переїхав її в ділянці тазу та травмував різними частинами днища автомобіля.

Жінка отримала тілесні ушкодження, зокрема закриту черепно-мозкову травму, садна на голові, закриту травму грудної клітини, закриті переломи трьох правих ребер, закритий перелом тіла лівої лопатки та ряд інших. У зв’язку із отриманими травмами жінці довелося проходити тривалий курс лікування ─ три тижні з якого вона перебувала у лікарні.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав у повному обсязі, стверджував, що у вчиненому розкаявся, попросив вибачення в потерпілої. Він пояснив суду, що після ДТП, що сталася у 2018-му році, отримав травму голови та очей. Після того випадку чоловіку була встановлена інвалідність 2-ї групи по зору. І хоч він і бачить, але погано.

Обвинувачений розповів, що не має постійного місця роботи, а на життя заробляє, періодично працюючи за наймом у приватних осіб. Один із таких роботодавців розрахувався із чоловіком автомобілем, який останній мав намір продати.

Проте того дня, 13 січня, чоловік на цьому автомобілі надвечір вирішив з`їздити до товариша, який проживає буквально на сусідній вулиці. Він вважав, що нічого страшного не станеться. За словами обвинуваченого, їхав він зі швидкістю, на його думку, приблизно 20 км/годину, але через сильний туман не помітив пішохода. З його боку виглядало це так, ніби вона зненацька взялася ні звідки ─ просто виросла її тінь перед капотом, а тому він не встиг загальмувати. Після наїзду водій, за його словами, відразу зупинився, допоміг потерпілій піднятися і викликав швидку допомогу та повідомив поліції про ДТП.

Також чоловік наголосив, що не мав змоги надати матеріальну допомогу жінці, яку він збив, оскільки його пенсія становить дві тисячі гривень на місяць, він проживає разом з матір`ю-пенсіонеркою, інших доходів вони не мають.

Своєю чергою потерпіла розповіла, що того вечора йшла з роботи додому. Йти довелося по дорозі, оскільки в тому місці відсутній тротуар. Було не темно, тільки почало сутеніти, але був дуже густий туман. Раптом почула позаду себе шум автомобіля, посунулася вправо майже впритул до бордюру і відразу відчула удар у спину. На мить потерпіла втратила свідомість, а коли відкрила очі, була вже на землі під автомобілем, а зверху над собою побачила колеса і днище автомобіля, який її переїхав колесом.

Жінка почала кричати, і тоді автомобіль зупинився. Водій намагався її витягти з-під автомобіля, але йому це спочатку не вдалося, тому вона попросила свою сумку з мобільним телефоном, яка відлетіла десь вбік. Коли потерпіла все-таки вибралась за допомогою обвинуваченого з-під автомобіля, зателефонувала своєму брату, який через п`ять хвилин прибув на місце ДТП.

Потім приїхала швидка, і жінку доправили до лікарні. Там вона лікувалася майже місяць, була лежача, за нею доглядала спочатку її мати, а потім ─ малолітня дочка.

Ще близько місяця жінка знаходилась вдома, але досі не може нормально ходити, оскільки кістки після переломів неправильно зрослися. Також вона зазначила, що обвинувачений не відшкодував їй жодної копійки, до лікарні не приходив, пробачення не просив, ніякої допомоги в лікуванні не надавав. Наразі її досі лікують і утримують родичі та знайомі, оскільки вона не здатна працювати і потребує подальших обстеження, лікування та реабілітації.

Вивчивши всі матеріали справи, Болградський суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину та призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 51 тисячу гривень.

Також з обвинуваченого стягнуть на користь держави судові витрати в розмірі вартості судових експертиз на загальну суму 11347,20  гривень. На користь потерпілої присудили стягнути 200000 гривень в рахунок відшкодування моральної шкоди та 27351,73 гривню ─ в рахунок відшкодування матеріальної шкоди.

Вирок може бути оскаржений шляхом подання апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня його проголошення та набере законної сили по закінченню цього строку в разі, якщо він не буде оскаржений.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x