Тіла та останки загиблих 94 оборонців України повернено на підконтрольну територію

0 коментарів 41931 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 20 листопада, вдалося повернути на підконтрольну територію тіла (останки) 94 оборонців України. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM», посилаючись на інформацію Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.


Здійснили повернення тіл загиблих у взаємодії з Об’єднаним центром при СБУ, МВС України (Секретаріат Уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти за особливих обставин), ЗСУ (ЦУ ЦВС), ГУ ДСНС України у Сумській області, ДПС України, іншими представництвами структур сектору безпеки та оборони України за сприяння та безпосередньої участі представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

 «Відповідно до норм Міжнародного гуманітарного права протилежній стороні передано тіла (останки) комбатантів, загиблих у зв’язку зі збройною агресією проти України», ─ йдеться у повідомленні.

Надалі Збройні Сили України забезпечать перевезення репатрійованих тіл та останків до визначених державних спеціалізованих установ для передачі представникам правоохоронних органів та судово-медичним експертам для встановлення осіб загиблих.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x