Двоє жителів Ізмаїльського району, які за 6,5 тисяч доларів планували переправляти ухилянтів до Румунії, відправляться за ґрати

0 коментарів 21600 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Двоє жителів Ізмаїльського району вирішили трохи заробити на незаконному переправленні за кордон чоловіків, яким тимчасово заборонено виїзд за межі країни. Підшукавши двох охочих скористатися їхніми послугами, правопорушники пообіцяли їм безперешкодний трансфер до Румунії через пункти пропуску державного кордону за 6,5 тисяч доларів. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на обласне управління поліції та управління СБУ.


За інформацією правоохоронців, чоловіків проконсультували щодо того, як відбуватиметься перетин кордону, взяли з них гроші та повезли на автомобілі до державного кордону. Однак довести злочинний намір до кінця організаторам завадили стражі порядку.

Оборудку організував очільник місцевої фірми, яка займається працевлаштуванням громадян за кордоном.

“Під виглядом рекрутингу цивільного персоналу він підшукував потенційних призовників та за гроші пропонував їм своє сприяння у незаконному переправленні до Євросоюзу. Для нелегального перетину кордону фігурант продавав своїм клієнтам фіктивні довідки про інвалідність та «списання» з військового обліку. Крім того, комерсант ховав ухилянтів у кабінах вантажних фур, які здійснювали міжнародні рейси. Для цього він залучив до «схеми» свого знайомого – керівника місцевої компанії-перевізника”, – йдеться у повідомленні СБУ.

Вартість таких «послуг» залежала від способу і терміновості втечі за кордон.

Правоохоронці задокументували злочинні дії фігурантів і затримали організатора оборудки, коли він отримував гроші за незаконне переправлення військовозобов’язаного через кордон. Також було затримано його спільника – директора фірми-перевізника.

В ході слідчих дій поліцейські вилучили кошти, отримані фігурантами незаконним шляхом, їхні мобільні телефони та документи з підтвердженням протиправної діяльності.

Правопорушникам повідомили про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями, сприянні їх вчиненню порадами, вказівками, скоєні за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів.

Цей злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від семи до дев’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна.

Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Двоє жителів Ізмаїльського району, які за 6,5 тисяч доларів планували переправляти ухилянтів до Румунії, відправляться за ґрати

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x