Багатодітний батько обзавівся «цікавою» зброєю, за що постав перед Арцизьким судом

0 коментарів 28566 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


20 листопада Арцизький районний суд виніс вирок місцевому мешканцю ─ батьку сімох неповнолітніх дітей. Чоловіка обвинувачували у незаконному поводженні зі зброєю. Що сталося, та який вирок отримав фігурант, розповість «Бессарабія INFORM», посилаючись на матеріали справи.


Слідство встановило, що на початку травня поточного року чоловік, перебуваючи у лісосмузі на околиці Арцизу, знайшов пістолет. Недовго думаючи, обвинувачений привласнив його, приніс до власної квартири та сховав у шафі. Там зброя і зберігалася до моменту вилучення працівниками поліції у липні поточного року.

За висновком експерта зброя виявилася нестандартною та переробленою саморобним способом.  Компанією-виробником з Туреччини дана зброя в оригінальному вигляді позиціонується як сигнально-стартовий (для подачі шумових сигналів) пістолет. Але експерти виявили, що насправді такою є не через конструктивні зміни.  Невстановленою особою з каналу ствола був видалений захисний елемент, внаслідок чого пістолет став придатний для проведення пострілів, у тому числі шумовими і газовими пістолетними патронами калібру 9 мм Р.А.К., а також патронами з кінетичними снарядами.

Зрозумівши, що відцуратися від вогнепальної зброї не вдасться, обвинувачений вирішив співпрацювати зі слідством. Між прокурором Болградської окружної прокуратури та підозрюваним 31 липня було укладено угоду про визнання винуватості.

Чоловік у повному обсязі визнав свою провину у вчиненні зазначеного злочину.

Тож судом було затверджено укладену угоду, а фігуранта визнали винним у злочині. Чоловік отримав покарання у вигляді іспитового строку тривалістю один рік.

На користь держави з обвинуваченого стягнуть витрати на залучення експерта в сумі 1912 гривень. А нестандартну вогнепальну зброю вирішили знищити, скасувавши накладений на неї арешт.

Вирок набере законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x