В Одеській області стартував цікавий флешмоб “Різнобарвна Одещина” – долучитися може кожен

2 коментаря 57591 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В рамках Тижня громадянського суспільства Одеська обласна державна адміністрація оголошує проведення флешмобу #РізнобарвнаОдещина. Так як область має багатий культурний спадок, який включає в себе і лінгвістичну специфіку, оголошений флешмоб, спрямований на збереження та популяризацію цієї унікальної культурної спадщини. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Одеську ОВА.


На думку організаторів, участь у даному заході буде стимулювати серед учасників і спостерігачів за флешмобом цікавість до української мови та допомагати їй розвиватися.

Щоб долучитись до заходу, учасники повинні публікувати на своїх сторінках у соціальних мережах унікальні українські слова або вирази, які зустрічаються у населеному пункті учасника з хештегами #РізнобарвнаОдещина #ТижденьГромадянськогоСуспільства #МовнаРізноманітність

Більш того, обласний орган влади вже навів приклад: “В українській мові унікальне атмосферне явище звуть веселкою або райдугою. В деяких населених пунктах Одеської області веселку називають цмок. Цмок (Смог, Смок) – бог хатнього добробуту, родинного вогнища. Українці назвали цмоком веселку, тому що вона ніби п’є (смокче) воду з потоків і передає її хмарам”.

Усі охочі можуть долучатись і разом занурюватись у цікавезний світ української мови та культури.

В Одеській області стартував цікавий флешмоб "Різнобарвна Одещина" - долучитися може кожен
guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Голдфингер
Голдфингер
7 месяцев назад

Опять рогулье мУйданярное со своей « разноцветной» повесткой, от их фашингтонских хозяев, задвигает. То бишь опять – за своих пеdepacтов, с гей парадами кукарекают. Уроды!

опять_25
опять_25
7 месяцев назад
Ответить на  Голдфингер

Не комплексуй, валерка! Все знают, на что ты дрочишь – во всяком случае, когда получается 😉

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x