Шахраї ошукали мешканку Ізмаїльського району на майже 20 тисяч гривень – як не стати жертвою

0 коментарів 55323 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Чергова мешканка Ізмаїльського району постраждала від дій шахраїв, які, користуючись необізнаністю та довірою, виманили з її картки значну суму коштів. Як це сталося, і що потрібно знати, аби не допустити таких ситуацій, розповість “Бессарабія INFORM”. 


Подія сталася вчора, 19 вересня. На телефон 36-річної жінки, мешканки смт Суворове, серед дня надійшов дзвінок абонента, який представився співробітником «Ощадбанку» та повідомив, що хтось намагається з її рахунку здійснити підозрілий переказ коштів. Для того, щоб скасувати дану транзакцію, чоловік запропонував жертві назвати дані її банківської картки, що вона, не вагаючись, зробила. Надалі потерпіла виявила, що з її картки були поцуплені усі збереження.

Ошукана жінка звернулася до поліції. Як стало відомо правоохоронцям, шахраї, скориставшись довірою жінки і її необізнаністю, списали грошові кошти в розмірі 19947 гривень, які були перераховані на «KYIV MOBILE BANKING». На даний момент вирішується питання щодо внесення відомостей до ЄРДР за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України («Шахрайство»).

“БІ” вкотре нагадує, що не можна довіряти людям, які телефонують вам і представляються співробітниками банку, Пенсійного фонду або інших підприємств, навіть якщо вони називають своє ім’я і посаду, але при цьому просять вказати конфіденційні дані (номер картки, термін її дії та тризначний код на зворотній стороні), оскільки шахрай ніколи не скаже, що він шахрай, і буде до останнього намагатися виманити гроші шляхом довіри.

Обов’язково пам’ятайте: дійсний співробітник банку або іншої організації ніколи не буде телефонувати та питати секретні реквізити вашої карти, оскільки вони потрібні тільки її власнику для здійснення різноманітних операцій. Якщо до вас зателефонувала людина і просить цю інформацію – можете бути певні, що це шахрай.

Тож запам’ятайте самі та попередьте про це літніх людей, оскільки найчастіше саме вони стають жертвами дій шахраїв, втрачаючи через довіру останні гроші.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x