Девайси для доступу до уроків: в Україні більше півмільйона дітей із найвразливіших категорій потребують ноутбуки або планшети, аби мати змогу вчитися

0 коментарів 29295 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Україні 516 тисяч дітей із найвразливіших категорій та 82 тисячі вчителів потребують ноутбуки або планшети для доступу до навчання.


Про це повідомляє Міносвіти України.

За даними відомства, нині багато дітей залишаються не тільки без доступу до якісної освіти, але й без можливості дізнатися нову і цікаву інформацію або просто поспілкуватися з друзями.

У МОН висловили розуміння: девайси для дитини — це не лише про під’єднання до уроків:

“Розуміємо це та намагаємося забезпечити комфорт для якомога більшої кількості дітей. Для цього працюємо з різними партнерами: бізнесом, урядовими організаціями, фундаціями та міжнародними організаціями”, – зазначають у профільному відомстві.

І додають – кожна громада або область може комунікувати з партнерами напряму:

“Окремі школи і вчителі можуть долучатися до наших заходів та розповідати реальні історії партнерам, щоб пришвидшити процес одержання девайсів. Ми готові консультувати активні громади щодо базових елементів фандрейзингу та залучення донорської підтримки на потреби освіти. Для цього пишіть нам на пошту: digitaled.office@eschool.gov.ua”.

За даними МОН, у 2022/2023 навчального року 1,5 млн дітей училися онлайн, а у багатьох містах освітній процес відбувався в змішаному форматі.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x