Зарплати жінок і чоловіків в Україні невдовзі вирівняються: над подоланням гендерного розриву працюють економісти

0 коментарів 20088 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За інформацією Державної служби статистики України, у 2021 році у жінок в середньому зарплата була на 18,6% меншою, ніж у чоловіків. Щоб покращити ситуацію, в Міністерстві економіки України розробили стратегію подолання гендерного розриву в оплаті праці до 2030 року. Уряд країни зовсім скоро має ухвалити дане рішення. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на пресслужбу Мінекономіки.


Стратегія подолання гендерного розриву в оплаті праці до 2030 року, яку найближчим часом має прийняти уряд, має стати одним з інструментів, який допоможе відновити кадровий потенціал після війни, вважають у міністерстві. Зокрема, з’явиться принцип рівної оплати праці, а якщо роботодавець їх порушуватиме, то працівник матиме право захистити свої права в суді.

Окрім того, стратегія передбачатиме подолання стереотипів і дискримінації за ознакою статі. Це означає, що на рівні законів зникне поділ на батьків-жінок та батьків-чоловіків.

В пресслужбі також озвучили, що розвиватимуть систему державних та приватних дитячих садочків. Більший доступ до дитсадків посприяє працевлаштуванню матерям на ринку праці та покращенню економіки загалом. Так, 53% опитаних жінок вказали, що відсутність альтернативи для догляду за дітьми є перешкодою у працевлаштуванні.

Ми порахували, що якщо збільшити охоплення дітей закладами дошкільної освіти на 10 в.п. (відсоткових пунктів), то на ринок праці зможуть вийти додатково 209-270 тисяч жінок“, — додали у Мінекономіки.

Як вважають у Мінекономіки, це мотивуватиме жінок та дівчат повертатися додому та разом відбудовувати Україну.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x