Все найкраще – дітям: чергова партія нових шкільних автобусів направлена до громад Одещини

0 коментарів 24003 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні в Одесі відбулася подія, на яку дуже чекали та наближали, як могли, в громадах Одещини. Керівництво ще десяти громад отримало з рук директора Департаменту освіти та науки Одеської ОДА  Олександра Лончака довгоочікувані ключі від нових шкільних автобусів «Еталон» та відповідні документи на цей транспорт. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM».


Десять новеньких жовтих комфортабельних автобусів марки «Еталон» сьогодні направились до закладів освіти Болградської, Кодимської, Курісовської, Миколаївської, Подільської, Старомаяківської, Слобідської, Доброславської, Цебриківської, Любашівської територіальних громад.

«Для нас це дійсно велика подія, яку чекали і ми, і багато батьків учнів Болградської громади», – розповів телефоном кореспонденту «БІ» перший заступник Болградського міського голови Андрій Гарвалов. Він якраз знаходився в салоні новенького автобуса, направляючись до Болграда, яким кермував Болградський міський голова Сергій Димитрієв.

З розмови стало відомо, що транспорт буде переданий опорному закладу «Болградський ліцей», де навчається багато дітей не тільки з Болграду, а всієї Болградської громади.

Все найкраще – дітям: чергова партія нових шкільних автобусів направлена до громад Одещини

 

«Свій намір придбати шкільний автобус для опорного закладу Болградська міська рада виразила ще до початку війни, про що була направлена відповідна заявка в область. Вже після 24 лютого ми зробили її повторно, погодившись на софінансування в розмірі близько 1 млн грн з бюджету громади. І ось ще одне наше завдання виконане. Але на цьому не зупиняємось, бо цей рік в громаді є Роком освіти, тобто ми максимально робимо все, щоб покращити цю немаловажну сферу», – доповнив Болградський міський голова Сергій Димитрієв.

Нагадаємо, це вже друга партія шкільних автобусів для громад Одещини. Перші десять машин було направлено наприкінці липня в заклади освіти Долинської, Окнянської, Суворовської, Авангардівської, Ананьївської, Кілійської, Ренійської, Вилківської, Петропавлівської, Балтської громад.

Ще вісім громад області отримують їх найближчим часом. Таким чином, загалом 28 закладів громади почнуть черговий навчальний рік з новими автобусами.

Все найкраще – дітям: чергова партія нових шкільних автобусів направлена до громад Одещини

Додамо, на початку липня департамент освіти та науки Одеської обласної державної адміністрації підписав договір із ТОВ “Торговий дім “Еталон авто” на придбання 28 шкільних автобусів загальною вартістю 82 млн 460 тис. грн. Про це повідомлялось на порталі електронних закупівель “Prozorro”.

Замовник висунув наступні технічні вимоги: шкільний автобус повинен бути жовтого кольору, 2023 року виробництва. А в салоні має бути 28 місць для сидіння школярів, ще чотири — для супроводжуючих осіб та членів екіпажу. Гарантія на транспортний засіб має складати два роки або 100 тис. км пробігу.

Крім того, 28 квітня поточного року Кабінет міністрів України ухвалив постанову № 418 “Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання шкільних автобусів”, згідно з якою обласному бюджету Одещини на ці потреби направили 54 млн 875 тис. грн. Кожна громада здійснила співфінансування в розмірі майже 34% (чи 1 млн грн) від загальної вартості автобуса, що  складає 2 млн 945 тис. грн.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x