У поліції розповіли подробиці спецоперації зі звільнення двох жінок та маленької дівчинки, яких взяв у заручники батько дитини

0 коментарів 82971 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні у місті Чорноморськ 27-річний містянин зачинив у квартирі колишню цивільну дружину, спільну маленьку донечку та її бабусю, погрожуючи їм фізичною розправою. Крики про допомогу почули люди на вулиці і подзвонили у правоохоронні органи. Як проходила спецоперація зі звільнення заручників, розповіли в обласному управлінні поліції.


На виклик негайно прибули співробітники територіального підрозділу поліції, ювенали, психологи, поліція діалогу, керівництво ГУНП в Одеській області, муніципальна варта та поліція охорони.

До проведення спецоперації зі звільнення заручників залучили і спецпідрозділ КОРД, бо розуміли, що подія могла мати різні варіанти розвитку, і тому було важливо максимально убезпечити людей.

Під час переговорів зі зловмисником правоохоронцям вдалося вмовити його відпустити матір колишньої співмешканки. 46-річну жінку він передав представникам муніципальної варти із вікна квартири на балкон. Її доправили до лікарні, де діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, множинні гематоми на обличчі та рану на передпліччі. Відпускати колишню співмешканку з дитиною чоловік категорично відмовився.

У поліції розповіли подробиці спецоперації зі звільнення двох жінок та маленької дівчинки, яких взяв у заручники батько дитини

Матір із донькою вдалося звільнити згодом завдяки оперативній комбінації із залученням перемовників та КОРДівців. 26-річна жінка, як і її мати, зазнала домашнього насильства, її доправили до медичного закладу із забоями голови, обличчя та руки. Дитина фізично не постраждала, вона зараз зі своєю мамою.

«Мені вдалося знайти спільну мову з чоловіком. Я сказав йому: які б труднощі ми не переживали, маємо залишатися людьми, берегти і захищати свої родини. Домашнє насильство – неприпустиме, наші рідні повинні бути під нашим захистом. Для мене дуже важливо, що сьогодні все завершилося добре», – розповів про ведення переговорів із чоловіком спецпризначенець КОРДу.

Правопорушника затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Його дії слідством кваліфіковані за ч. 2 ст. 146 та ст. 126-1 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне позбавлення волі та домашнє насильство. За скоєне чоловіку загрожує до п’яти років позбавлення волі.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x