Через непогашений недопалок на Білгород-Дністровщині згоріло два гектари земельних угідь

0 коментарів 25083 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Жителю Білгород-Дністровського району повідомлено про підозру у знищенні вогнем двох гектарів земельних угідь. Чоловік кинув непогашений недопалок у стерню, спровокувавши цим масштабну пожежу. 


Як повідомили в обласному ГУНП, підозрюваний випасав худобу на околиці села Дивізія, викинув недопалок у стерню, не впевнившись, що загасив його, і пішов геть. Така недбалість може обернутися для правопорушника штрафом до 153 тисяч гривень або й позбавленням волі до 5 років.

Пожежу побачив місцевий житель та викликав рятувальників і правоохоронців. На щастя, полум’я швидко загасили, не давши поширитись на поля з врожаєм, розташовані поряд. Розпочавши досудове розслідування, поліцейські того ж дня встановили: до спалаху пожежі причетний 51-річний місцевий житель.

«Зібравши достатньо доказів, слідчі під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у знищенні стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності та її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем. Цей злочин кваліфікується за частиною 1 статті 245 Кримінального кодексу України і карається штрафом від п’яти тисяч чотирьохсот до дев’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 91800 до 153000 гривень, або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк. Слідство триває», – прокоментував начальник відділу поліції № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Віктор Дудка.

Поліцейські наголошують: у спеку та при сильному вітрі маленький недопалок, недбало залишений у траві, може завдати значної шкоди екосистемі, майну громадян чи навіть призвести до загибелі людей.

«Будьте відповідальними, не залишайте за собою непогашені вогнища, сірники та недопалки. А якщо стали свідком пожежі, відразу повідомляйте на спецлінію ДСНС за номером «101» та Національної поліції за номером «102», – сказано у зверненні правоохоронців до населення.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x