Ціна питання – 8 тисяч доларів: перекрито ще один незаконний канал трансферу ухилянтів через кордон. Серед фігурантів – мешканці Бессарабії

0 коментарів 41094 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Поліція Одещини сповістила про перекриття ще одного незаконного каналу перетину кордону. Фігурантами у цій справі, в тому числі, є і мешканці Бессарабії, повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на інформацію ГУНП в Одеській області. 


Як стало відомо, трансфер з України до сусідньої держави в обхід пунктів пропуску коштував вісім тисяч доларів США. Забезпечувала його група зловмисників віком від 33-х до 55-ти років з Харкова, Одеси та Арцизу. Правоохоронці вже повідомили їм про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

Поліцейські встановили, що вищевказані громадяни, ігноруючи вимоги Закону України «Про правовий режим воєнного стану», організували злочинну схему незаконного вивезення чоловіків призовного віку з України в обхід пунктів пропуску.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів було встановлено, що фігуранти працювали по так би мовити ланцюжку, сприяли «ухилянтам» кожен на своїй заздалегідь визначеній ділянці дороги і направляли все далі і далі до кордону, де і отримували від них грошову винагороду. Послуги за безперешкодний трансфер коштували вісім тисяч доларів США.

Так, було встановлено, що один зловмисник забезпечив переїзд кільком чоловікам з Одеси до Сарати, інший – до Арциза, і так далі, передаючи їх від спільника до спільника, вони доправили клієнтів до держкордону.

Поліцейські з прикордонниками затримали їх на під’їзді до кінцевої точки маршруту біля самого державного кордону.

Відносно «ухилянтів» було складено протоколи за статтею 204-1 (незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

«За місцями мешкання чоловіків, які сприяли їхній «подорожі», та у транспортних засобах, якими вони користувалися,  правоохоронці провели обшуки, вилучили мобільні телефони, ноутбук, банківські картки та інші речі, що становлять інтерес для слідства. На підставі зібраних доказів їм повідомили про підозру у сприянні незаконному переправленню осію через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів. Цей злочин кваліфікується ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна», – розповів слідчий СВ відділу поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 Євгеній Панасюк.

Ціна питання - 8 тисяч доларів: перекрито ще один незаконний канал трансферу ухилянтів через кордон. Серед фігурантів - мешканці Бессарабії

Ціна питання - 8 тисяч доларів: перекрито ще один незаконний канал трансферу ухилянтів через кордон. Серед фігурантів - мешканці Бессарабії

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x