Допустив ДТП та травмування молодої ізмаїльчанки і її немовляти: судитимуть водія фури, з вини якого на трасі Одеса-Рені сталася масштабна автокатастрофа

0 коментарів 28890 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Поліцейські Одещини відправили на лаву підсудних жителя Сумщини, який допустив ДТП та травмування молодої жінки з немовлям. Подія сталася в квітні цього року на трасі Одеса – Рені неподалік села Монаші Білгород-Дністровського району. Унаслідок аварії 22-річну матір та її 6-місячну донечку госпіталізували з тілесними ушкодженнями різного ступеня тяжкості. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на інформацію поліції Одеської області. 


Під час досудового розслідування слідчі встановили, що 31-річний житель Сумщини, керуючи автопотягом «DAF» із несправною гальмівною системою, не врахував стан та завантаженість керованого транспортного засобу, не обрав безпечну швидкість руху і не впорався з керуванням. Це призвело до зіткнення з автопотягом «SCANIA», що рухався під керуванням 30-річного жителя Подільського району попереду у попутному напрямку, а далі виїзду на зустрічну смугу автодороги і зіткнення зі ще одним автопотягом «VOLVO» під керуванням 28-річного жителя Ізмаїла.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди були госпіталізовані пасажири ізмаїльця –  дружина та маленька донечка. У дитини діагностували травми та забої голови, а у її матері – перелом руки та численні садна. Згідно з висновками судово-медичної експертизи, дівчинка зазнала тяжких тілесних ушкоджень, а її мати – середніх. Іншим учасникам аварії медична допомога не знадобилася.

Усіх трьох водіїв перевірили на стан сп’яніння – вони були тверезими.

«Зібравши достатньо доказів порушення водієм автопотягу «DAF» правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту, що призвело до заподіяння  тяжких тілесних ушкоджень, слідчі під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури висунули чоловіку обвинувачення за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт слідчі скерували до суду. Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого», – прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Правоохоронці наголошують на тому, що керманичі мають неухильно дотримуватися правил дорожнього руху, адже від цього залежить здоров’я та життя людей. Зокрема:

  • перед експлуатацією транспортного засобу водій повинен перевірити його справність;
  • під час вибору в установлених межах безпечної швидкості руху на дорозі водій повинен враховувати дорожню обстановку, особливості вантажу і стан транспортного засобу;
  • водій повинен дотримуватись безпечної дистанції та інтервалу відносно автомобіля, що рухається попереду.
guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x