Житель Ізмаїлу шахраював з пасажирськими перевезеннями на BlaBlaCar

0 коментарів 41769 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Поліцейські викрили 36-річного жителя Ізмаїла у шахрайстві з пасажирськими перевезеннями на онлайн-платформі для пошуку автомобільних попутників. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на інформацію обласного ГУНП. 


Зловмисник  розмістив у BlaBlaCar завідомо неправдиве оголошення про надання послуг у перевезенні пасажирів власним автомобілем, попросив наперед гроші у клієнтки і перестав виходити з нею на зв’язок. Чоловіку вже висунули обвинувачення за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України. Йому загрожує покарання від штрафу до обмеження волі.

30-річна  жителька Луцька звернулася за місцем мешкання до поліції з проханням притягнути до відповідальності чоловіка, який пообіцяв відвести її додому з Дніпра, взяв із неї на картку повну передоплату у розмірі 2000 гривень, а відразу потому перестав відповідати на її дзвінки.

Луцькі правоохоронці з’ясували, що абонент, з яким спілкувалася потерпіла, знаходився в Ізмаїлі на Одещині. Цю інформацію вони передали ізмаїльським колегам, які й встановили особу та місцезнаходження правопорушника.

В якості речових доказів у фігуранта вилучили телефон та картки мобільних операторів, за допомогою яких він здійснював свої протиправні дії. Чоловік у скоєному зізнався.

Провівши досудове розслідування та зібравши достатню доказову базу, дізнавачі Ізмаїльського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві. Цей злочин кваліфікується за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України.

“Обвинувальний акт правоохоронці скерували до суду. Правопорушнику загрожує покарання штрафом від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 34000 до 51000 гривень, або громадськими роботами на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років”, – розповіла начальник сектору дізнання територіального підрозділу поліції Наталія Мариморович.

Судитимуть чоловіка не вперше: він вже притягувався до кримінальної відповідальності за низку аналогічних злочинів.

Поліцейські нагадують, що шахраї користуються довірою громадян і у будь-який спосіб намагаються отримати чуже майно або гроші. Тому будьте пильні, не дайте себе ошукати, сплачуйте гроші за послуги та товари лише після їх отримання.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x