До Одеси збирається приїхати спеціальна місія з ЮНЕСКО

0 коментарів 18171 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Приїзд спеціалістів, які мають здійснити попередню оцінку пошкоджень об’єктів культурної спадщини, що постраждали внаслідок нещодавньої російської атаки, очікують найближчими днями. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Міністерство культури та інформаційної політики України.


Нагадаємо, що у ніч на 23 липня російська федерація атакувала Одеську область п’ятьма видами ракет, зокрема були задіяні “Калібри”, “Онікси”, Х-22 і дві модифікації балістичних ракет “Іскандер”, значну їх частину було збито. Відомо про одного загиблого та 21 постраждалого. Серед постраждалих – четверо дітей.

Внаслідок атаки також була зруйнована одна з візитівок міста, Спасо-Преображенський кафедральний собор, і пошкоджено будівлі в історичному центрі Одеси – близько 25 пам’яток архітектури.

Зважаючи на все вищевказане, у міністерстві від ЮНЕСКО очікують активних дій для збереження та відновлення української культурної спадщини.

В Організації підкреслили, що умисне завдання ударів по культурних об’єктах та їхнє знищення й пошкодження можна прирівняти до воєнного злочину. Проте росія досі має членство в ЮНЕСКО“, – наголосили у Мінкульті.

 

До Одеси збирається приїхати спеціальна місія з ЮНЕСКО

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x