Вечори знову стануть темні? На Одещині жителів та підприємців закликають до розумної економії світла

0 коментарів 24435 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Районним державним адміністраціям та органам місцевого самоврядування Одеської області нещодавно був направлений лист за підписом заступника голови Одеської обласної військової адміністрації Сергія Підгайного з перерахуванням спеціальних заходів, втілення яких має допомогти зменшити об’єм використання електрики. Зокрема, в ньому пропонується обмежити освітлення населених пунктів увечері. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Центр соціальних служб Одеської міської ради.


У зв’язку з дефіцитом потужності в об’єднаній енергосистемі України, в першу чергу під час проходження вечірнього максимуму споживання електроенергії протягом всього літнього сезону, підприємцям в області пропонується знову повернутися до запровадження максимальної економії електроенергії для освітлення конструкцій елементів зовнішньої реклами, вивісок та вітрин.

Органи місцевої влади, в свою чергу, мають проінформувати всі відповідні підприємства, установи та організації. А також обов’язково провести інформаційно-роз’яснювальну роботу серед побутових споживачів електричної енергії.

Окремо потрібно розмістити на веб-сайтах та офіційних сторінках у соціальних мережах інформацію про обмеження використання побутових приладів з великою енергоємністю у пікові години.

Також жителям Одещини доведеться знову звикати до темних вечорів, тому що місцевим органам влади наполегливо рекомендується обмежити освітлення вулично-дорожньої мережі, житлових кварталів та об`єктів соціальної сфери.

Заходи слід вжити на виконання наказу Одеської обласної державної (військової) адміністрації №21 від 20.10.2022 р. «Про здійснення заходів з енергетичної безпеки на території Одеської області в умовах правового режиму воєнного часу».

 

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x