В Україні вводять заборону на кондиціонери та вуличне освітлення

6 коментарів 1607769 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Аби зменшити споживання електроенергії на період блекауту, перед органами державної влади поставлене завдання зменшити споживання електроенергії.  Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає “Бессарабія INFORM”. 


“Енергосистема цілісна, однак у системі залишається значний дефіцит. Це означає, що ми можемо виробити менше електроенергії, ніж споживаємо. Щоб покращити ситуацію в енергосистемі, ми одночасно працюємо з двох сторін. Відновлюємо та розширюємо генерацію й одночасно зменшуємо споживання”, – заявив він.

За його словами, сьогодні ухвалюється рішення щодо зменшення споживання електроенергії органами державної влади поставлене завдання зменшити споживання електроенергії.

“Міністерства, центральні органи виконавчої влади, обласні державні адміністрації мають відмовитися від використання кондиціонерів, зовнішнього освітлення будівель і прилеглої території. Ми також рекомендуємо правоохоронним органам, органам судової влади, іншим держорганам зробити аналогічні кроки. Місцевій владі – обмежити вуличне освітлення”, – зауважив очільник уряду.

Крім того, він закликав бізнес обмежити використання кондиціонерів та іншого енергоємного обладнання, яке не критичне для виробничої діяльності.

“Виняток – не буде обмежуватися використання кондиціонерів у лікарнях та на підприємствах, де кондиціонування повітря є частиною виробничого процесу”, – додав він.

guest

6 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наталія К.
Наталія К.
1 месяц назад

Кондиціонери споживають мізер у порівнянні з електричними печами для піцци. А піццерії на кожному кроці. Ще енергію жеруть бойлери у майже кожній квартирі багатоповерхівок, бо гаряче водопостачання відсутнє вже більше місяця і невідомо коли буде.

Наталя
Наталя
1 месяц назад
Ответить на  Наталія К.

Місто Кривий Ріг. В місті гарячої води не має з 2013 року від слова зовсім. То людям не можна користуватися бойлером , переходити на холодну воду? Ми вже й не пам’ятаємо , що таке гаряча вода , а в цьому році ми узнали ще як жити без опалення.

Алена
Алена
23 дней назад
Ответить на  Наталія К.

Їх потрібно забороняти з ціллю здоров’я людей. Як модна дихати повітрям штучно охолодженим? То вікна які не пропускають ультрафіолет, то кондюки. Аби проти природи. Посадіть краще по дереву більше результату буде.

Коко
Коко
1 месяц назад

Нічого що на півночі України і на півдні температура повітря дуже відрізняється?! Перед тим як приймати черговий маразм ви з Києва приїдте до Одеси і попрацюйте без кондиціонера коли +32 у затінку! А ще чудово, коли по хатах люди сидять без світла, а на деяких вулицях працює вуличне освітлення!!!!

Артур
Артур
23 дней назад
Ответить на  Коко

То саме для Києва і потрібні обмеження використання кондиціонерів. Бо тут пипец. Шум, постійна сирість, капання води по підвіконнях.

Артур
Артур
23 дней назад

Взагалі заборонити законом використання кондиціонерів. Постійна сирість під будинком капання по підвіконнях, шум. І взагалі ці коробки псують вигляд будинку!

6
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x