В Ізмаїлі укріплюють міські дороги за технологією магістральних: інтерв’ю про стан та відновлення міської транспортної інфраструктури з мером Андрієм Абрамченко

0 коментарів 51867 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, в умовах широкомасштабної війни росії проти України, найголовніша задача для міста Ізмаїл – забезпечення функціонування автомобільних шляхів, які ведуть до порту і перевантажувальних пунктів. І місто має у цьому велику підтримку від держави. Адже відновлення стрегічно-важливих доріг державного та місцевого значення  – це важливий внесок у Перемогу. На цьому наголосив міський голова Андрій Абрамченко у інтерв’ю “Бессарабії ІNFORM” про стан та відновлення міської дорожньо-транспортної інфраструктури.


– Ізмаїльчани із сумом спостерігають за тим, як великовантажний транспорт трощить міські дороги. Які ремонтні роботи, на яких ділянках сьогодні виконуються у місті та що робиться задля підвищення міцності внутрішньо-міських автошляхів? 

– Ми сьогодні виконуємо великий обсяг робіт з ремонту та експлуатації усіх доріг, які ведуть у напрямок порту. Вони є першочерговими. Від їх стану залежить перш за все безпека дорожнього руху, а також забезпечення високої пропускної здатності, що є стратегічно важливим у наш час.

Особливість цього року – більша частина робіт виконується не планово, а в аварійному режимі.

Внаслідок перенавантаження потоком великовантажного транспорту у нашому місті була сильно пошкоджена вулиця Єдності – зараз там на ділянці від в’їзду до міста до “COVID-амбулаторія” завершені ремонтні роботи. Виконувались вони за кошти місцевого бюджету спільно зі Службою місцевих автомобільних доріг.

Руйнування також зазнало дорожнє покриття по вулиці Дунайській – зараз на ній проводяться масштабні ремонтні роботи. Там дорога просіла. Внизу цієї вулиці (поблизу Лебединого озера) у період її розбудови утворилося багато глиняних виробок внаслідок того, що місцеві мешканці колись видобували тут глину на своїх земельних ділянках. В результаті – маємо сьогодні підземні “ходи”, пустоти і просадки. Ми укріпили тут дорогу на найважливіших ділянках бетонними плитами, залили бетонну основу. На те, щоб відремонтувати її повністю, потрібні дуже великі ресурси.

В Ізмаїлі укріплюють міські дороги за технологією магістральних: інтерв'ю про стан та відновлення міської транспортної інфраструктури з мером Андрієм Абрамченко

Наразі є нагальна потреба ремонту під’їзних доріг до порту по вулицях Хотинська та Кишинівська. Підготовчі роботи до ремонту на ділянці від вул. Свято-Нікольської до Портової вже стартували. Тут також буде виконана заміна водопроводу.

Хотілося б відмітити особливість ремонту доріг цього року. По-перше, ми, як завжди, при ремонті автошляхів обов’язково проводимо заміну магістральних водоводів. По-друге – враховуючи те, що навантаження на дороги збільшилось у рази, ми міняємо конструкцію дорожнього полотна. Тобто, ми відновлюємо дороги не як внутрішньо-міські, а як магістральні. Шар асфальтного покриття робимо підвищеної міцності, з крупно-щебневим сегментом і з додаванням мінеральних добавок. Так, це, звісно, впливає на вартість, але це зараз потрібно.

В Ізмаїлі укріплюють міські дороги за технологією магістральних: інтерв'ю про стан та відновлення міської транспортної інфраструктури з мером Андрієм Абрамченко

Багато робіт по місту проводяться на окремих ділянках. На проспекті Незалежності, наприклад, зараз відбувається постійне руйнування повороту у бік вулиці Січових Стрільців (колишня Некрасова – ред.) і ми там намагаємось досягти міцності основи. Також ремонтуються ділянки по Болградській.

Всі ці роботи виконуються в аварійному режимі – там, де тут і зараз необхідно зробити терміновий ремонт. Поки що ми, нажаль, не можемо повернутися до звичного режиму планових робіт. Така особливість цього року.

Зараз приступаємо до ремонту ділянки на проспекті Незалежності – від Січових Стрільців до Репіна. Відновлювати будемо із застосуванням новітньої технології будівництва доріг методом холодного ресайклінгу. За такою ж технологію нам доведеться відновлювати більшість вулиць у нашому місті.

– Одна з великих проблем Ізмаїлу – провали у місцях підземних пустот і проривів водопроводу, внаслідок яких руйнуються дороги і пошкоджуються будівлі. Весна цьогоріч була дуже щедра на дощі. Чи з’явились нові провалля? Як ви з цим боретесь? 

– Дійсно, усунення провалів – один з важливих напрямів нашої роботи у сфері відновлення нашої міської дорожньої і комунальної  інфраструктури. Вони утворюються в результаті попадання талої або дощової води у підземні ходи і є досить небезпечними, тому що призводять до просідання грунту, а як наслідок – руйнування домів та доріг, створюючи нам чималий клопіт.

Цієї весни у нас було дуже багато таких неприємних моментів. Через рясні дощі і значне навантаження на дороги великовантажним транспортом у нас були провали на проспекті Незалежності. Також на вулицях Лісна та Тиха через аварію на магістральному водопроводі відбувся зсув грунту, який наробив багато біди – “просіла” велика ділянка дороги. Ми її відремонтували – вона укріплена геосіткою і міцним дорожнім покриттям.

Як ви пам’ятаєте, на вулиці Січових Стрільців у 2017 році була відновлена дорога і водопровід, який ми будували за сучасною технологію. Але ми будували її як міську дорогу – вона не була розрахована на таке велике навантаження великовантажним транспортом. Надвеликий тиск призвів до пошкодження запорної арматури і пошкодження магістрального водоводу внаслідок просідання грунту. Зараз ми все це усуваємо. Щоб убезпечити нашу водопровідну мережу у місцях “стику” водопровідних мереж у цій міській зоні – встановлюємо додаткові водопровідні колодязі. 

Мали також цієї весни серйозні проблеми на Болградському шоссе, де був провал магістрального водоводу великого діаметру, а також просадку каналізаційного колектору по вулиці Болградській  (ремонтні роботи там вже майже завершено).

Плануються масштабні роботи й на вулиці Хотинській та Кишинівський, де також мала місце просадка ґрунту і пошкодження магістрального водоводу і дорожнього покриття.

Велика робота проводиться біля дитячого садочку “Світлячок”, де просів магістральний колектор – там також був великий потік великовантажного транспорту (кінець колишньої вулиці Нахімова – нині Придунайській – ред.). Там зараз міняється магістральний колектор, а після цього – проведемо засипку, ущільнення і ремонт дороги. А надалі плануємо відновити там рух великовантажного транспорту.

– Ми також помітили, що з настанням весни і сприятливих погодніх умов в Ізмаїлі відновилися роботи з ремонту внутрішньодворових проїздів та тротуарів.

– Так, про ці території ми також не забуваємо. Велика увага приділяється, зокрема, вимощенням (спеціальний покрив уздовж зовнішнього боку стін будинку, призначений захищати фундаменти від атмосферних опадів). Недопущення попадання води у підвали і пошкодження фундаментів багатоповерхівок є вкрай важливим для збереження нашого житлового фонду.

Ми завжди намагаємось знайти можливості для ремонту тротуарів і внутрішньодворових проїздів у спальних районах. Цієї весни проводили (і продовжуємо це робити) роботи по пр. Миру, 6, 10, по вулиці Європейській (колишня Гагаріна), Білгород-Дністроській, у центральній частині міста, а також на вулиці Михайлівській, 10, 10А, 23А, Клушина, 7, а також у дворах по вулиці Івана Франка. Подібні роботи по місту будемо продовжувати на протязі всього літа.

В Ізмаїлі укріплюють міські дороги за технологією магістральних: інтерв'ю про стан та відновлення міської транспортної інфраструктури з мером Андрієм Абрамченко

Хочу зазначити, що всі ці роботи з ремонту міської транспортної інфраструктури ми увесь цей час проводили за кошти міського бюджету. Але зараз у розробці є ряд серйозних інфраструктурних проєктів, які надалі будуть реалізовуватись за рахунок державних коштів з бюджету “відновлення”. Маємо велику підтримку від держави у цьому, а місто готове “підставити плече” у співфінансуванні. Зокрема, це стосується об’їзних доріг. Зараз розробляємо проєкт капітального ремонту об’їзної дороги по вулиці Східній – від Січових Стрільців до Телеграфної, який також буде виконуватись за новітніми технологіями з укріпленням покриття.

Ми добре розуміємо, що відновлення та підтримка наших автошляхів і вулиць міста в робочому проїзному стані – це наш вклад у Перемогу. Тож – продовжуємо працювати!

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x