У пункті пропуску в Бессарабії запрацював пілотний проєкт, що сприятиме зменшенню черг на кордоні з Румунією

0 коментарів 46062 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


З 1 червня на кордоні з Румунією запрацював пілотний проєкт, що сприятиме зменшенню черг перед пунктами пропуску. Один з чотирьох ПП, які приймають у ньому участь, знаходиться в Бессарабії. 


Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на інформацію Державної митної служби України.

Запроваджений пілотний проєкт має на меті тестування Системи попереднього повідомлення про виникнення надзвичайних ситуацій.

Так, представники Державної митної служби України та Митної адміністрації Румунії погодили запровадження Системи на українсько-румунському кордоні на період трьох місяців.

Тестування Системи попереднього повідомлення передбачатиме визначення оптимальної кількості транспортних засобів, які приймаються прикордонними органами кожної із сторін за період однієї зміни в автомобільних пунктах пропуску, узгодження порядку взаємодії під час виникнення надзвичайних ситуацій в пунктах пропуску, а також забезпечення ритмічності пропускних операцій на кордоні.

Пілотний проєкт буде реалізований у пунктах пропуску:

  • «Орлівка – Ісакча» (міжнародна поромна переправа через Дунай в Ізмаїльському районі);
  • «Порубне – Сірет»;
  • «Красноїльськ – Вікову де Сус»;
  • «Дякове – Халмеу».

У Держмитслужбі зазначили, що подібні проєкти вже реалізуються на ділянках кордону з іншими країнами-сусідами – членами ЄС і отримали високу оцінку від контрольних служб України та суміжних держав.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x