Розвиток Орлівки як порту: у планах – збільшення кількості причалів

0 коментарів 34506 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Новий дунайський порт в Орлівці Ізмаїльського району за перші шість місяців функціонування досяг показника відвантаження майже 60 тисяч тонн на місяць. 


Про це в інтерв’ю журналу “Судноплавство” розповів засновника та ініціатора створення «Поромного комплексу Орлівка» Юрій Дімчогло, передає “Бессарабія INFORM”.

Поромний комплекс в Орлівці отримав від Адміністрації морських портів України статус річкового порту. З грудня 2022 року було запущено перші два причали і щомісяця новий портовий об’єкт збільшує обсяги перевалки зернових та генеральних вантажів.

“Ми починали з 12 тис. тонн на місяць і зараз, приблизно через 6 місяців, ми відвантажуємо майже 60 тис. тонн на місяць”, – зазначив Юрій Дімчогло.

Керівник також розказав, яка техніка використовується для перевантаження вантажів:

“Щодо зернової перевалки ми працюємо з українським «Заводом Кобзаренка». Для нас було збудовани 4 міні-навантажувача, що допомагають перевантажувати в середньому 80 тонн на годину. А під генеральні вантажі ми орендували два крани Fuchs MHL 380. Вони дозволяють тритисячному судну навантажуватися за 2-3 дні. Ми придбали підйомники, навантажувачі з вильотом стріли до 22 метрів”.

Юрій Дімчогло також поділився планами щодо подальшого збільшення кількості причалів:

“Наразі ми оформлюємо документи на будівництво ще двох причалів. Якщо залишатиметься така сама ситуація з морськими портами, то до кінця літа ми можемо вийти на 100 тис. тонн на місяць”.

Порт зараз також готується до обробки олійних. Мають намір придбати помпи для прямого перевантаження масла з автоцистерн на судна. Орієнтир робиться на генеральні вантажі: добрива, сіль, метали тощо. Їхня частка, як вважає керівник, зараз замала – вона складає 1/3 частину.

Розвиток Орлівки як порту: у планах - збільшення кількості причалів

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x