Морякам Бессарабії на замітку: відтепер можна подати заяву та отримати кваліфікаційні документи дистанційно через довірену особу

0 коментарів 36558 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Бессарабія, як відомо, – край моряків. Тож маємо для них приємні новини від Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури – відтепер можна подати заяву та отримати кваліфікаційні документи через представника.


Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на офіційну інформацію від профільного Міністерства.

“Відповідні зміни до постанови №1499 були прийняті Урядом на засіданні Кабінету Міністрів України. Це спільна ініціатива Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури та Адміністрації судноплавства щодо вдосконалення процедури дипломування моряків в умовах воєнного стану”, – сказано у повідомленні.

У Міністерстві роз’яснили – у разі, якщо моряк знаходиться в рейсі, він може подати заяву та отримати кваліфікаційні документи дистанційно через довірену особу.

Нагадаємо, що зараз єдиним законним способом підтвердити професійну компетентність та отримати кваліфікаційні документи є звернення до Адміністрації судноплавства або ДП Моррічсервіс у встановленому Положенням порядку.

Положення про звання осіб командного складу морських суден та порядок їх присвоєння було розроблене Мінінфраструктури з метою усунення корупційних ризиків в процедурі дипломування та приведення її у відповідність міжнародним стандартам відповідно до Конвенції ПДНВ 1978 року.

Довідково: за даними UNCTAD (Конференція ООН з питань торгівлі та розвитку), у 2021 році Україна зайняла 6 місце у світі за кількістю працюючих моряків, що становить понад 4% працівників морської галузі світу. Самі ж моряки щорічно забезпечують значний притік валюти в національну економіку та привозять в Україну в середньому близько 3-4 мільярдів доларів.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x