На Одещині для фінансування придбання житла ветеранам війни виділено 290 млн грн. До кінця року – буде значно більше

0 коментарів 12474 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У бюджеті Одеської області заплановано фінансування для придбання житла ветеранам війни. На це виділено майже 290 мільйонів гривень.


Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на інформацію Одеської ОДА.

Повідомляється, що станом на 1 квітня 2023 року в обласному реєстрі осіб, яким призначено грошову компенсацію на придбання житла, перебуває 118 сімей. У цьому році передбачено виділити 1 мільярд 734 мільйони гривень для фінансування цієї програми з бюджету країни.

“У єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги, перебуває 41158 ветеранів війни та осіб, на яких поширюється чинність Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”. А саме — 5732 особи з інвалідністю внаслідок війни. В цю категорію входять ветерани АТО/ООС та російсько-української війни – 665 осіб. 24765 учасників бойових дій, 4118 учасників війни, 6528 членів сімей загиблого (померлого) ветерана війни, або 791 родини”, – зазначила директорка департаменту соціальної та сімейної політики Одеської ОВА Тетяна Дементьєва під час брифінгу.

Також, в рамках цієї програми, з бюджету виділять 100 мільйонів гривень грошової компенсації особам, які брали участь у бойових діях на території інших держав та членам їх родин.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x