Державний прапор знову майорить над Сторожовим! Одеські морпіхи звільнили село на Донеччині, яке було під окупацією з березня 2022 року

0 коментарів 18171 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Одеські морпіхи в рамках контрнаступальних дій звільнили село Сторожове Донецької області, яке знаходилося в окупації з березня 2022 року. В результаті зачистки населеного пункту було знищено біля півсотні рашистів, чотирьох взято в полон. Про це повідомили у 35-й окремій бригада морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського, передає Бессарабія INFORM.


“Сьогодні державний прапор знову майорить над Сторожовим, і так буде з кожним населеним пунктом, поки ми не звільнимо всю українську землю. Слава Україні! Слава морській піхоті!”, – йдеться у дописі бригади.

Про деталі проведення операції розповів морпіх із позивним “DOC”:

“Операція почалася приблизно о 5 ранку, ми висадилися зі своїх броньованих машин і почали штурм. Спочатку ворог чинив опір, намагався подавити нас своєю артилерією. Нам вдалося взяти ініціативу у свої руки і ми потихеньку, хата за хатою почали звільняти село. Приблизно було знищено близько 50 осіб особового складу ворога і четверо рашистів було взято в полон”, – розповів захисник.

Також захисники отримали як трофеї кілька одиниць ворожої техніки, серед яких – забитий боєкомплектом “Урал”.

“Вони його кинули. Там зараз лежить, певно, член екіпажу цього “Урала” – він не може вже нам цього сказати. Повтікали, такий безлад залишили, що жах”, – розповів про загарбників військовослужбовець “Кіндер”.

На оприлюдненому відео також є місцевий мешканець Іван, який показав, де були прильоти. Він зазначив, що йому пропонували евакуюватися, але він не захотів і залишився в рідному домі.

Нагадаємо, зусиллями захисників України населений пункт Благодатне Донецької області звільнено від російських загарбників. У ході операції вдалося взяти в полон російських військових.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x