Як завтра відзначатимуть День пам’яті та примирення в Ізмаїлі

0 коментарів 31212 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Завтра, 8 травня, в День пам’яті та примирення в Ізмаїлі відбудуться церемонії покладання квітів до пам’ятних знаків, пам’ятників воїнам – визволителям, героїв Другої світової війни.


Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”.

Перед цією пам’ятною подією комунальні служби міста активно працювали над наведенням передсвяткового благоустрою в зонах меморіальних пам’яток, присвяченим Героям Другої світової – прибирали територію, висаджували квіти, фарбували елементи монументів та огородження і т.д.

Нагадаємо, День Перемоги в Україні, як і у всій Європі, відзначають саме 8 травня (згідно із Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років»). В цей день 1945-го пізно ввечері було підписано капітуляцію фашистської Німеччини. Формально саме в цей день завершилася війна в Європі. Запроваджуючи цю пам’ятну дату, наша країна прагнула доєднатися до європейської традиції відзначення перемоги у Другій світовій війні, пошанування всіх борців із нацизмом та жертв війни. А також – нагадати, що війна розпочалася внаслідок домовленостей між двома тоталітарними режимами.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x