Не встигли розподілити до закінчення терміну придатності: у Болграді знищили 2 тони печива з “гуманітарки”

0 коментарів 31590 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Болграді розгорівся скандал через рішення міської ради утилізувати 2 тони печива. Так, смаколики, які надійшли до громади, як гуманітарна допомога, зіпсувалися на складах після закінчення терміну придатності.


Мешканці громади звернулися до видання “Махала”, аби підтвердити або спростувати інформацію про те, що Болградська міська рада утилізувала солодощі. Щоб дізнатися правду, видання надіслало інформаційні запити до Болградської районної військової адміністрації та до міської ради.

Так, у Болградській районній військовій адміністрації відповіли, що регулярно публікують на своєму офіційному веб-сайті інформацію щодо потреб, надходжень та залишків гуманітарної допомоги.

Адміністрація при отриманні гуманітарної допомоги розподіляє її по громадам району безпосередньо на пунктах розподілу гуманітарної допомоги (з даною інформацією можна ознайомитися на офіційному сайті адміністрації). Строки придатності продуктів харчування перевіряються під час отримання гуманітарної допомоги та відповідають нормам споживання. Жодного факту порушення строків придатності продуктів харчування зафіксовано не було”, – зазначили у РВА.

Не встигли розподілити до закінчення терміну придатності: у Болграді знищили 2 тони печива з "гуманітарки"

До своєї відповіді Болградська РВА додала інформацію про порядок роботи пунктів видачі гуманітарної допомоги з прізвищами відповідальних осіб, які цим займаються. Як вказано в цій інформації, в Болградській міській раді відповідальна особа не визначена, а є лише чергові пункту прийому гуманітарної допомоги, які працюють за графіком. Їх координатором є Ганна Георгіївна Мунтянова.

Дві тони печива  – на смітник

Болградська міська рада у своїй відповіді повідомила, що рішенням виконавчого комітету Болградської міської ради було прийнято на баланс безоплатну (благодійну) допомогу для подальшого розподілу і передачі кінцевим набувачам.

«При прийнятті рішення щодо визначення кінцевих набувачів виявилося, що кількість ВПО, які реально проживають на території громади, на момент видачі допомоги значно менше, ніж офіційно зареєстровано. Тому видача всієї допомоги одноразово ВПО не виявилося можливим та тривала деякий час. Приймаючи до уваги наявний залишок допомоги було прийнято рішення про її видачу мешканцям громади, які опинилися у складних життєвих обставинах. Подальше зберігання печива, яке входило до складу допомоги, у якого закінчився термін зберігання 01.03.2023 року, не було доцільним.

З метою запобігання видачі населенню продуктів харчування, не придатних для вживання, недопущення отруєння, було прийнято рішення виконавчого комітету від 22.03.2023 року №90, згідно якого списано печиво «До кави» в кількості 2053 пачки по 1 кг, яке не придатне до вживання, та передано в КП «Горводоканал» Болградської міської ради для подальшого знищення».

В який саме спосіб «Горводоканал» знищив печиво, в запиті не повідомлялося.

Не встигли розподілити до закінчення терміну придатності: у Болграді знищили 2 тони печива з "гуманітарки"

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x