Ізмаїльцю, який зґвалтував та пограбував 53-річну жінку, загрожує до 15 років в’язниці

0 коментарів 23598 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Поліцейські відправили на лаву підсудних 28-річного жителя Ізмаїла, який зґвалтував та пограбував містянку, висунули чоловіку обвинувачення за ч. 1 ст. 152 та ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України. За вчинене правопорушнику загрожує до п’ятнадцяти років ув’язнення із конфіскацією майна. 


Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на обласне ГУНП.

Нагадаємо, у березні цього року до поліції звернулася 53-річна жінка, яка заявила, що її побив, зґвалтував і пограбував малознайомий їй чоловік. За словами постраждалої, вона зустрілася зі своїм кривдником, щоб вирушити разом до Ізмаїльського морського торговельного порту, куди він обіцяв їй допомогти влаштуватися на роботу.

Дорогою під приводом забрати свої речі, він заманив жінку в будинок і напав на неї, погрожуючи великим кухонним ножем. Чоловік побив постраждалу, змусив роздягнутися і зґвалтував. Потім він викрав золоту каблучку, ланцюжок, мобільний телефон і 10 000 гривень.

Вже наступного дня поліцейські встановили, що до злочину причетний 28-річний місцевий житель, який був судимий за грабежі, підробку офіційних документів та розбійний напад, і минулого року звільнився з місць позбавлення волі, де провів п’ять років.

Фігуранта правоохоронці розшукали і затримали, вилучивши у нього майно потерпілої. На час слідства суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

«За наявності достатніх доказів, які зібрали правоохоронці під час розслідування, слідчі поліції під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури висунули правопорушнику обвинувачення у вчиненні зґвалтування та нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаному із погрозою застосування насильства, небезпечним для здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбої), вчиненому особою, яка раніше вчинила розбій, в умовах воєнного стану. Ці злочини кваліфікуються за ч. 1 ст. 152 та за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт відносно чоловіка поліцейські скерували до суду для ухвалення рішення про покарання», – розповів керівник Ізмаїльської окружної прокуратури Олександр Сара.

Зауважимо, що санкція частини 1 статті 152 (зґвалтування) Кримінального кодексу України тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, а санкція частини 4 статті 187 (розбій) того ж кодексу – від восьми до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x