Жителька Тарутинщини привласнила земельну ділянку померлого односельця вартістю 168 тис гривень

0 коментарів 28728 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У 2020 році жінка, обіймаючи посаду оператора комп’ютерного набору в одній із селищних рад Тарутинської громади, вирішила заволодіти земельною власністю площею понад п’ять гектарів, яка належала померлому місцевому громадянину і мала перейти у спадок його племіннику, що знаходився на той час за кордоном.


Як розповіли у поліції, для реалізації злочинного задуму жінка отримала доступ до службової комп’ютерної техніки та виготовила завідомо неправдиве рішення сесії селищної ради щодо виділення та передачі їй у власність даної ріллі для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Надалі вона відвезла підроблений нею документ у центр надання адміністративних послуг і, ввівши в оману уповноважених осіб щодо наявності у неї юридичного права на володіння цією землею, отримала витяг з Державного реєстру речових прав на право власності нерухомого майна.

Таким чином правопорушниця протиправно заволоділа чужим майном вартістю 168 000 гривень, спричинивши спадкоємцю значну майнову шкоду.

На підставі зібраних доказів слідчі під процесуальним керівництвом окружної прокуратури повідомили жінці про підозру у складанні працівником юридичної особи незалежно від форми власності, який не є службовою особою, завідомо підроблених офіційних документів, які посвідчують певні факти, що мають юридичне значення або надають певні права (ч. 2 ст. 358 Кримінального кодексу України), у використанні завідомо підробленого документа (ч. 4 ст. 358 ККУ) та у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайстві), що завдало значної шкоди потерпілому (ч. 2 ст. 190 ККУ).

Максимальне покарання, яке тягнуть за собою санкції даних статей, – позбавлення волі на строк до трьох років.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x