В Болградській громаді стане менше на два дитсадка. Які установи реорганізують та за яких причин

0 коментарів 13176 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На два дитячі садочки поменшає в Болградській громаді. У зв’язку з реорганізацією проведуть приєднання існуючих установ до інших. Таким чином припинять своє існування ясла-сад “Сонечко” у Болграді та «Тополенька» у селі Оксамитне. Відповідні рішення підтримали місцеві депутати, повідомляє Бессарабія INFORM.


На пленарному засіданні 52-ї сесії Болградської міської ради, яка відбулася минулого тижня, депутати підтримали два проекти рішення, давши таким чином згоду на реорганізацію двох дошкільних закладів громади.

Так, згідно з першим із них у Болграді стане на один дитячий садок менше. Точніше, Болградську установу дошкільної освіти ясла-садок №7 «Сонечко» Болградської міської ради приєднають до Болградського ясла-садку №8 «Усмішка».

Як ми раніше вже писали і як ще раз пояснила перед голосуванням заступник начальника відділу освіти Болградської міськради Алла Оріховська, ця реорганізація вимушена та викликана часом.

Нагадаємо, будівля цього дошкільного закладу знаходиться – нетипова, і немає можливості облаштувати на його території укриття, як того вимагає сьогодні закон. Крім цього, значно скоротилася і кількість дошкільнят як у самій громаді, так і у цьому закладі. На сьогодні в ньому налічується 8 вихованців, четверо з яких цього року підуть до школи.

«Можу відповісти щодо будівлі дитсадка після його реорганізації. Продавати його ми не збираємось. Є два варіанти його використання у майбутньому – як приміщення для Будинку сімейного типу або для розміщення у ньому ВПО», – запевнив Болградський міський голова Сергій Димитрієв.

Відповів він і на запитання однієї з колишніх вихователів дитсадка №7, якою не підійшли запропоновані вакансії в інших закладах освіти району.

«Це питання вирішуємо, запрошуємо до міської ради для розгляду варіантів працевлаштування», – наголосив Сергій Димитрієв.

Ще один проект рішення щодо реорганізації шляхом приєднання Оксамитненського закладу дошкільної освіти ясла-садка «Тополенька» до Оксамитненського ліцею ім. І. І. Булгарова не викликав жодних питань. Депутати підтримали його.

В Болградській громаді стане менше на два дитсадка. Які установи реорганізують та за яких причин

В Болградській громаді стане менше на два дитсадка. Які установи реорганізують та за яких причин

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x