Новий маршрут нарешті запрацював: на лінії Березине-Басарабяска відкрили прикордонний залізничний пункт пропуску

0 коментарів 16740 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На кордоні України з Молдовою у Болградському районі розпочав роботу прикордонний залізничний пункт пропуску на лінії Березине-Басарабяска.


Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на інформацію заступника директора департаменту комерційної роботи АТ “Укрзалізниця” Валерія Ткачова, оприлюднену ним у Фейсбуці.

“Шановні вантажовідправники! Інформуємо Вас про початок функціонування додаткового прикордонного переходу між Україною та Молдовою – Березине–Басарабяска (Серпневе-1-Басарабяска). З 25 березня 2023 року Ви маєте можливість транспортувати експортні/транзитні вантажі в напрямку портів Рені, Галац, Джурджулешт за значно коротшим маршрутом”, – написав він.

Вказаний маршрут проходить через відкритий перехід Березино-Басарабяска та є альтернативним транзитним маршрутом через прикордонні переходи з Молдовою Сокиряни-Окниця та Могилів-Подільський – Вельчинець.

“Новий маршрут дозволить збільшити обсяги експортно-транзитних вантажоперевезень у напрямку портів Рені, Галац, Джурджулешти до 4-10 млн тонн на рік та значно скоротити терміни доставки експортних вантажів”, – додав Ткачев.

За словами заступника директора департаменту комерційної роботи АТ УЗ, загальна вартість експортних вантажоперевезень у вищезазначені порти знизиться – скорочення оцінюється в -10-35 $ за тонну в залежності від вантажу та маршруту.

“Також новий маршрут дозволить зменшити вартість перевезення імпортного палива та нафтопродуктів в Україну з портів Рені, Галац, Джурджулешти – за попередніми підрахунками, економія становитиме 18-44 $ за тонну”, – підсумував представник Укрзалізниці.

Як повідомлялось раніше, в червні 2022 року Україна та Молдова домовилися відновити залізничне сполучення між двома країнами на згаданому напрямку. Для цього було відремонтовано близько 23 км колій. Оновлена ділянка була готова до експлуатації вже наприкінці серпня. Але з того часу вантажні перевезення не здійснювалися через відсутність необхідного пункту пропуску, відкриття якого декілька разів переносилося.

Новий маршрут нарешті запрацював: на лінії Березине-Басарабяска відкрили прикордонний залізничний пункт пропуску

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x