Одеса сьогодні святкує 79-у річницю визволення від фашистських загарбників – у місті посилено заходи безпеки

0 коментарів 19467 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 10 квітня, Одеса святкує 79-у річницю визволення міста від фашистських загарбників. У центральній частині міста зранку вже почались пам’ятні заходи. Публічний порядок забезпечують понад пів тисячі поліцейських, військовослужбовців Національної гвардії та курсантів Одеського державного університету внутрішніх справ. Посилені наряди правоохоронців вже заступили на службу. 


Тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Іван Жук провів об’єднаний інструктаж правоохоронців, які заступили до несення служби.

«Завдання правоохоронних органів – забезпечити мирний перебіг усіх заходів і спокій жителів та гостей міста, максимально швидко реагувати на звернення громадян та можливі непорозуміння і протиправні прояви. Обов’язковою для нас є реалізація превентивних заходів щодо вимог воєнного стану та норм чинного законодавства, зокрема закону про декомунізацію й недопущення використання забороненої символіки. Очікую від вас максимально швидкої реакції на будь-які правопорушення. Ваші дії повинні бути злагодженими та професійними, направленими на припинення протиправних проявів та врегулювання конфліктних ситуацій», – звернувся до підлеглих в.о. очільника поліції регіону.

Поліцейські звертаються до учасників пам’ятних заходів із проханням звертати увагу на підозрілих осіб, дотримуватися встановлених правил поведінки та сприяти правоохоронцям у забезпеченні порядку.

Історична довідка: 10 квітня 1944 року під час Одеської операції, проведеної 26 березня—14 квітня 1944 р., військами 3-го Українського фронту була звільнена Одеса. За час окупації, що тривала 907 днів, у місті загинуло 82 тисячі жителів, 78 тисяч осіб було відправлено на примусові роботи до Німеччини.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x