Два міста Одеської області посіли провідні місця у всеукраїнському рейтингу: Ізмаїл став майже найчистішим у країні, а Одеса “відзначилася” найгіршими показниками

1 коментар 43011 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Чистота повітря у Ізмалі – одна з найкращих в Україні. Його індекс забрудненості у атмосфері вдвічі менший за загальнодержавні показники. Перше місце як найменш забруднене місто країни займали Горішні Плавні на Полтавщині. Ізмаїлу вдалося обійти також Чернівці, які займали третє місце у ТОП. При цьому найгірші показники показав наш обласний центр – Одеса посіла останнє місце із самим високим рівнем забруднення повітря – 14,2. Про це повідомили у Медіа агентстві АСС за даними Чернівецького обласного ЦГМ.


Як розповідає видання, в Україні склали рейтинг міст з найчистішим повітрям. Чернівці поступились Горішнім Плавням та Ізмаїлу. Про це свідчить Індекс забруднення атмосфери (ІЗА) по містах. Середній рівень забруднення атмосфери в Україні коливається в межах показника  6,5.

У трійці лідерів:

  1. Горішні Плавні. Індекс забруднення атмосфери – 1,7;
  2. Ізмаїл, де індекс забруднення становить 2,8;
  3. Чернівці – 3.0.

Рівень забрудненості у Ізмаїлі, як повідомляють у «Юг.Today». за даними фахівців, визначається такими речовинами як діоксид азоту, діоксид сірки, завислі речовини, оксид вуглецю та формальдегід.

За повідомленням місцевого ЦГМ, у Чернівцях речовинами, які визначають високий рівень забруднення є: формальдегід, завислі речовини, фтористий водень, фенол, хлористий водень. Галузі промисловості, підприємства яких впливають на рівень забруднення в Чернівцях –  автотранспорт, енергетика, хімічна, машинобудування, деревообробна, харчова.

Водночас найвищий показник забрудненості повітря в Дніпрі -11,9, Кам’янському – 12.8, Одесі – 14.2.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
*
*
1 год назад

Ну конечно, одна только труха как воздух портит в Одессе, смрадище…

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x