15 років – за бездіяльність 2 травня в Одесі: суд виніс рішення відносно екс-керівника міліції, який ще у 2014 втік до Придністров’я

0 коментарів 26244 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Полковник поліції Дмитро Фучеджи отримав 15 років ув’язнення, також його позбавили звання. Сьогодні Приморський суд Одеси нарешті оголосив вирок за його бездіяльність та сприяння антимайдану під час подій 2 травня 2014 року. Сам Фучеджи невдовзі після подій травня 2014 року втік до Придністров’я. Про це у соцмережі повідомив громадський активіст Владислав Балинський.


“Сьогодні приморський суд Одеси оголосив вирок Фучеджи Д.В. та на вимогу прокуратури призначив йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з позбавленням звання полковника та не лише… Це перший вирок, винесений стосовно співробітників поліції щодо їх бездіяльності та сприяння антимайдану до, підчас та після подій 2 травня (зокрема 4 травня 2014 року, коли Фучеджи зробив вигляд, що був вимушений відпустити затриманих сепаратистів з Ізоляторів тимчасового утримання)”, – зазначив Владислав Балинський.

Вирок оголосив суддя Коваленко В.М. Проводив слідство та підтримував обвинувачення в суді департамент по справах Майдану Офісу Генерального прокурора.

Колишнього заступника начальника одеської міліції Дмитра Фучеджи звинувачували за його відсутності в організації масових заворушень; зловживанні службовим становищем, що призвело до трагічних наслідків; в пособництві в захопленні будівель державних органів та втручанні в діяльність інший працівників правоохоронних органів.

Активіст також нагадав, що після подій 4 травня 2014 року в Одесі, коли затримані сепаратисти були відпущені з ізоляторів під час штурму поліцейського главку, Фучеджи втік з лікарні у «ПМР», а потім роздавав інтерв’ю рос пропагандистам та виступав в ООН по відео зв’язку.

Додамо, що у Придністров’ї Фучеджи був під захистом брата, колишнього міністра внутрішніх справ невизнаної республіки Івана Фучеджі (хоча придністровська влада це заперечувала). Пізніше Росія визнала, що надала Дмитру Фучеджі громадянство. У 2017 році Генпрокуратура України направила російським колегам запит на екстрадицію колишнього міліціонера. Російські прокурори відмовили на тій підставі, що Фучеджі є громадянином РФ.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x