В Одеському СІЗО припинили діяльність злочинного угрупування, яке займалося вибиванням “данини” з арештантів

0 коментарів 18522 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За матеріалами СБУ повідомлено про підозру у встановленні та поширенні злочинного впливу лідеру міжетнічного організованого злочинного угруповання, яке тероризувало і тримало в страху слідчо-арештованих громадян. За даними слідства, зловмисників очолював кримінальник на прізвисько «Рома Батумський», який перебуває під слідством в Одеському слідчому ізоляторі та має в кримінальному середовищі статус т.зв. «положенця» і «смотрящего» за ізолятором від грузинського «злодія в законі» на прізвисько «Міндії».


Як повідомили у прес-центрі Управління СБ України в Одеській області, члени злочинного угрупування під штучними приводами систематично «вибивали» гроші з арештантів, застосовували фізичну силу та катування для їх залякування та примушування до сплати данини.

Навіть у разі звільнення з ізолятору потерпілі не звільнялись від сплати –  зловмисники продовжували психологічний тиск та погрожували насильством та фізичною розправою.

Напочатку грудня минулого року, співробітники СБУ задокументували факт вимагання неіснуючого боргу від звільненої з ізолятору особи та провели в Одесі спецоперацію із блокування діяльністі злочинного угруповання.

Правоохоронці провели низку обшуків у фігурантів провадження, у тому числі у «смотрящего».

У ході слідчих дій вилучено беззаперечні докази протиправної діяльності: «бухгалтерію» так званого «общаку», перелік «боржників», деякі предмети, що свідчать про певний статус їх власника у кримінальному середовищі, рослинний наркотичний засіб.

Лідеру та двом учасникам угруповання було повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.
Наразі на підставі отриманих доказів ватажку ОЗУ додатково повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 255-1 (встановлення або поширення злочинного впливу) Кримінального кодексу України.

В Одеському СІЗО припинили діяльність злочинного угрупування, яке займалося вибиванням "данини" з арештантів В Одеському СІЗО припинили діяльність злочинного угрупування, яке займалося вибиванням "данини" з арештантів В Одеському СІЗО припинили діяльність злочинного угрупування, яке займалося вибиванням "данини" з арештантів

Коментарі закриті.