В Одесі викрито діяльність неформального молодіжного об’єднання “ЧВК Редан” – поліція та освітяни діють на випередження

0 коментарів 34344 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За інформацією правоохоронних органів, у місті Одеса викрито діяльність неформального молодіжного об’єднання “ЧВК Редан” та виявлено одеські новостворені групи в месенджері “Телеграм” прихильників “ЧВК Редан” та їх опонентів, в яких були розміщені заклики щодо проведення в різних громадських місцях зборів прихильників вищевказаних неформальних “субкультур”.


Про це повідомили у Департаменті освіти і науки Одеської ОВА.

Так, за вищевказаними місцями зборів були виявлені групи неповнолітніх осіб, які, за їх поясненнями, прибули для участі через цікавість. Також окремі повідомили, що були обурені поведінкою “ЧВК “Редан”, а також тим, що даний молодіжний рух започаткований в рф.

Встановлено, що переважна кількість учасників є учнями закладів загальної середньої освіти, закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти.

Вчора, 2 березня, за ініціативи поліції, за участі завідувача сектору позашкільної освіти, виховної роботи та молодіжної політики обласного Департаменту освіти Зої Дмитрук, начальника відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП в Одеській області Чалової Вікторії відбулася важлива онлайн-нарада на тему зазначеної проблематики з представниками органів управління освітою з питань молодіжної політики ТГ області, педагогічними працівниками закладів позашкільної освіти.

“Враховуючи зазначене та з метою недопущення проявів агресії, дестабілізаційної поведінки та порушень з боку представників молоді Одещини, критичного ставлення до діяльності неформального молодіжного об’єднання “ЧВК “Редан” просимо посилити діяльність щодо виховної роботи у закладах освіти області: запланувати та провести наради, засідання методичних рад у педагогічних колективах, засідання учнівських студентських самоврядних осередків, просвітницькі, виховні, профілактичні заходи серед учнівської та студентської молоді тощо”, – сказано у зверненні профільного Департаменту до освітян регіону.

Нагадаємо, ввечері 1 березня в Ізмаїлі на вулиці Івана Франко біля Палацу спорту поліція затримала 27 неповнолітніх, які зібралися після закликів у соцмережах і нібито планували влаштувати масову бійку біля міської поліклініки.

Довідоково: Редан — це субкультура, яка протягом останніх днів через масові бійки набула популярності на росії. «ПВК» створили під упливом аніме-серіалу Hunter x Hunter. Там є бандитське угруповання з аналогічною назвою — «Редан».Угрупування складається з любителів аніме. Звідси їх символ — павук із цифрою 4. Представники молодіжного руху ПВК «Редан» відрізняються певними зовнішніми рисами: довге волосся, темний масивний одяг та зображення павука із цифрою 4. Також вони називають себе неформалами. Хоча не мають жодного відношення до воєнізованих угруповань, абревіатура «ЧВК» — це найімовірніше відсилка до російського терористичного угруповання «Вагнер», яке в Україні займається етнічними чистками, масовими катуваннями та вбивствами українців.

В Одесі викрито діяльність неформального молодіжного об'єднання "ЧВК Редан" - поліція та освітяни діють на випередження

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x