УДП назве буксир на честь моряка, який загинув на фронті

0 коментарів 18765 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» назве свій буксир-штовхач на честь співробітника Валерія Кидика, який нещодавно загинув на фронті, куди відправився замість чергового рейсу. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на директора Дмитра Москаленка. 


Валерій Кидик був першим помічником механіка з електрообладнання буксира УДП «Загорск» («Чугуєв»). В компанії він працював з 2009 року.

Кидик починав слюсарем-судноремонтником бази технічного обслуговування флоту. Набирався практичного досвіду, а паралельно закінчив Білгород-Дністровський морський рибопромисловий технікум за спеціальністю механіка. З 2012 року перейшов до транспортного флоту електромеханіком, і з того часу працював на буксирі «Загорск».

У 2021-му Валерій Кидик отримав диплом судномеханіка в Дунайському інституті НУ «ОМА».

У листопаді Валерій мав іти в рейс, але отримав повістку і пішов служити. Три місяці проходив підготовку. Тиждень тому стало відомо, що його відправляють на фронт, а пізніше прийшла звістка про загибель військового.

«Вирішили назвати теплохід, на якому працював Валерій, на його честь. Впевнений, що колектив УДП підтримає це рішення», — прокоментував гендиректор УДП Дмитро Москаленко.

Коментарі закриті.