“Тероборонець” з Арцизької громади увійшов у группу військовослужбовців, які відмовилися виконувати наказ командира. Що станеться з порушниками

0 коментарів 30888 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Військовослужбовець ТРО з Арцизької громади разом з товаришами по службі у складі одного з підрозділів Одещини вчинили військовий злочин. Вони відмовились виконувати наказ – відправитися в район виконання бойових завдань. Саме за це 25 лютого усі були відправлені у СІЗО. Там вони й залишаться ще більше місяця, поки буде проводитися досудове розлідування. Майже усі мають право вийти під заставу – на це знадобиться від 81 до 215 тисяч гривень. Серед «відмовників» – мешканці Одеської області. Про це інформує Київський районний суд Одеси.


Таким чином, “бунтівники” пробудуть у СІЗО майже до кінця квітня за непокору та відмову виконувати наказ командування в умовах воєнного стану. Серед відмовників – солдат, уродженець села Холмське Арцизької громади Болградського району, який проходив військову службу за призовом під час мобілізації на посаді кулеметника.

В матеріалах кримінальної справи зазначається, що солдат з Арцизької громади, який був мобілізований ще в березні минулого року, разом зі своїми побратимами «повинен був здійснити марш автомобільним транспортом своїм ходом в район виконання бойових завдань» (бойове розпорядження командира підрозділу ТрО від 21 лютого 2023), але 22 лютого відкрито відмовився це робити.

Кулеметником та його товаришами по службі, що саботували наказ військового командування, відразу зайнялося Державне бюро розслідувань та Одеська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Південного регіону.

“Всім затриманим «тероборонцям» суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в Одеському слідчому ізоляторі до 23 квітня в межах досудового розслідування. Серед «відмовників» – одесити, уродженці Роздільнянського та Захарівського районів. У більшості фігурантів є можливість вийти на свободу під заставу, яка складає від 80 тис. 520 грн до 214 тис. 720 грн. Деяких «бунтівників» відправлено до СІЗО без призначення грошової застави”, – інформує Київський районний суд Одеси.

Солдату з Арцизької громади визначено заставу у якості запобіжного заходу в розмірі вісімдесяти прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що складає 214 тис. 720 грн.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x