Пройшов найгарячіші точки війни в Україні та зараз служить у Білгород-Дністровському прикордонному загоні – мотивуюча історія воїна

0 коментарів 24624 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Білгород-Дністровському прикордонному загоні розповіли мотивуючу історію колеги з позивним “Зам”, який пройшов найгарячіші точки війни в Україні, а тепер боронить кордон України з Молдовою з аккерманськими колегами. “Бессарабія INFORM” ділиться передбаченням Захисника. 


Артур виріс в сім’ї офіцерів на Вінниччині. Його батько та мати понад 20 років проходили службу в рядах поліцейських. А він вирішив стати офіцером-прикордонником та захищати державні рубежі. У 2016 році вирішив навчатися в Національній академії Держприкордонслужби ім. Б.Хмельницького. Після випуску, вже з офіцерськими погонами, проходив службу в Сумському, а потім в Могилів-Подільському загонах.

Коли російські окупанти повномасштабно вдерлися в Україну, офіцер-прикордонник з позивним «Зам», ні хвилини не вагаючись, у складі зведеного прикордонного загону вибуває для виконання завдань в одну з «гарячих» точок на Донеччину.

Побачене там – повністю знищені окупантами, буквально стерті з лиця землі міста і села, воєнні злочини, звірства, вчинені російськими загарбниками – надзвичайно вразило прикордонника. «Я навіть уявити собі не міг, що люди можуть таке зробити. Якими потрібно бути, щоб знищити все живе», – каже Артур.

«Зам» брав активну участь в обороні Бахмута. «Обороняючи Бахмут, ми щодня потрапляли під обстріли. Окупанти гатили з усього, що в них було на озброєнні – артилерії, авіації, танків, градів, ураганів, мінометів тощо. Складалась така думка, що рашисти просто стріляють, аби стріляти – без розбору та прицілювання, руйнуючи цивільну інфраструктуру, багатоповерхівки, приватні будинки, магазини, вбиваючи мирних жителів», – згадує «Зам».

Найважчим для прикордонника були втрати побратимів. «Це дуже важко, це неможливо забути. Є їхні речі, є фото з ними, а вони, на жаль, вже не повернуться ніколи», – каже він.

Зараз офіцер проходить службу у Білгород-Дністровському прикордонному загоні та мріє створити сім’ю, мати дітей, які б народились у вільній, незалежній країні та гордо носили звання українця, а війна завершилася Перемогою і залишилась в минулому, як болючий спогад.

“Мирне майбутнє обов’язково настане, адже за це ми і боремося“, – впевнений Захисник.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x