На Одещині чиновниця “заробила” 3,5 млн грн бюджетних коштів на реконструкції футбольного поля – жінці загрожує до 12 років тюрми

0 коментарів 16956 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На Одещині правоохоронці викрили чиновницю, яка незаконно розтратила три з половиною мільйони гривень бюджетних коштів, передбачених на реконструкцію футбольного поля, маючи намір їх привласнити.


Згідно інформації обласного ГУНП, в.о. директора одного з державних підприємств області неабияк зекономила на матеріалах та обсягах виконаних робіт на спортивному об’єкті, а до офіційних документів внесла в рази завищені відомості. Різниця від фактичної вартості реконструкції, обумовленої в договорі, була привласнена.

Правоохоронці встановили, що генеральний підрядник (матеріали щодо якого виділені в окреме провадження) делегував фігурантці функції з реконструкції футбольного поля в селі Лиманка під Одесою, на яку Таїровською селищною радою були виділені майже 10 мільйонів гривень. Посадовиця, маючи намір привласнити частину бюджетних коштів, завищила обсяги та вартість виконаних будівельних робіт, використаних матеріалів, виробів і встановлених конструкцій. Офіційні документи із завідомо неправдивими відомостями були подані до органів Державної казначейської служби України, що стало підставою для сплати грошей за будівельні роботи, які фактично не виконувалися.

Загальна сума коштів, безпідставно перерахованих на рахунки підприємства, склала майже три мільйони шістсот тисяч гривень.

За наявності достатніх доказів, зібраних під час розслідування, стражі Закону повідомили фігурантці про підозру в складанні службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів за попередньою змовою групою осіб (передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 ККУкраїни) та розтраті чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Нині вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу. Правопорушниці загрожує покарання позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

На Одещині чиновниця "заробила" 3,5 млн грн бюджетних коштів на реконструкції футбольного поля - жінці загрожує до 12 років тюрми

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x